Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Перевернутий режим дня, або якщо дитина «переплутала день з ніччю» (частина 1)

Перевернутий режим дня, або якщо дитина «переплутала день з ніччю» (частина 1)
 

Ваша дитина багато спить протягом дня, в проміжках між денним відпочинком поводиться дуже спокійно, вона тиха, не вередлива – просто янголятко! Проте як тільки наступає ніч (і батьки збираються до сну), - в малюка відкривається «друге дихання», він стає дуже активним і вередливим, навідріз відмовляється спати, а якщо навіть вдасться ненадовго заснути – сон дитини дуже неглибокий і короткий? Якщо це трапляється стабільно, і не пов’язано з якоюсь хворобою – можна говорити про так-званий «перевернутий» режим дня. Ситуація досить поширена. Давайте спробуємо розібратися!



Чи є це проблемою? - Звісно! Але, швидше, для мами й тата малюка, які весь час невиспані і роздратовані, сам «винуватець» почувається добре, адже за день надолужить те, що недоспав вночі. І все було б нічого, можна якось миритися з такими незручностями, тим паче, що вони тимчасові – зазвичай, до року-півтора режим дня стабілізується, нічний сон стає глибоким і тривалим. Зрештою, мама може відпочивати разом з дитиною вдень. Але коли ж тоді прибирати, прати, готувати, словом - виконувати всі домашні справи, які теж лежать на її плечах. Адже зазвичай жінки (молоді мами) виконують основну частину своїх хатніх справ під час денного сну маляти.

Як бути? Не хвилюйтеся, з Вашою дитиною все гаразд. Просто, швидше за все, була допущена якась помилка, трапився «збій», через який режим дня маляти, власне, «перевернувся». Наприклад: одну ніч дитина погано спала, а наступного дня надолужила недоспану ніч тривалим денним сном. От Вам і початок тривалого процесу, який матері часто характеризують словами: «Дитина переплутав день з ніччю». Після тривалого і міцного денного сну малюк знов погано спав у ночі, адже був сповнений сил і т.д…

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас