Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Зимова казка «Снігуронька»

Зимова казка «Снігуронька»

Усяке справу в світі діється, про всяке в казці йдеться. Жили-були дід та баба. Всього у них було вдосталь - і коровушка, і овечка, і кіт на печі, а от дітей не було. Дуже вони засмучувалися, всі сумували. Ось раз взимку пало снігу білого по коліно. Дітлахи сусідські на вулицю висипали - на санчатах кататися, сніжками кидатися, та й стали снігову бабу ліпити. Дивився на них дід з віконця, дивився і каже бабі:



- Що, дружина, задумавшись сидиш, на чужих хлопців дивись, ходімо і ми, розгулятися на старості років, зліпимо і ми снігову бабу.

А на стару, вірно, теж веселий годину накотив. - Що ж, ходімо, дід, на вулицю. Тільки на що нам бабу ліпити? Давай-но виліпити доньку Снігуроньку.

Сказано - зроблено.

Пішли старі в город і давай сніжну доньку ліпити. Виліпили доньку, вставили замість очі дві голубенькі намистини, зробили на щічках два ямочки, із червоної стрічечки - роток. Куди як хороша сніжна донька Снігуронька! Дивляться на неї дід з бабою - не надивляться, милуються - не намилуються. А у Снігуроньки роток посміхається, волосок завивається.

Ворухнула Снігуронька ніжками-ручками, з місця зрушила та й пішла по городу до хати.

Дід і баба точно розуму позбулися - до місця приросли.

- Діду, - баба кричить, - так це у нас донечка жива, Снігуронька дорога! І в хату кинулася ... Ото радості було!

Зростає Снігурка не по днях, а по годинах. Що не день - Снігурка все красивіше. Дід і баба на неї не надивляться, не надихають. А собою Снігурка - як сніжинка біла, очки що блакитні намистини, русява коса до пояса. Тільки рум'янцю у Снігурки немає як ні та в губах ні кровиночки. А й так гарна Снегурушка!

Ось прийшла весна-ясна, понабухлі нирки, полетіли бджоли в полі, заспівав жайворонок. Всі хлопці раді-радешенькі, дівчата весняні пісні співають. А Снігуронька занудьгувала, невесела стала, все в віконце дивиться, сльози ллє.

Ось і літо прийшло червоне, зацвіли квіти в садах, дозріває хліб у полях...

Пущі колишнього Снігурка хмуриться, все від сонця ховається, все б їй у тінь да в холодок, а того краще під дощик.

Дід та баба все ахають:

- Вже чи здорова ти, доню? - Здорова я, бабуся.

А сама все в куточок ховається, на вулицю не хоче. Ось раз зібралися дівчата в ліс по ягоду - по малинку, Черничко, алу Суничку.

Сталі й Снегурку з собою кликати:

- Підемо да підемо, Снігуронька! .. - Підемо да підемо, подруженько! .. Неохота Снігуроньці до лісу йти, неохота Снігуроньці під сонечко. А тут дід і баба велять:

- Іди, іди, Снігуронька, іди, іди, дитино, повеселися з подружками.

Взяла Снігуронька кузовок, пішла в ліс з подружками. Подружки по лісі ходять, вінки плетуть, хороводи водять, пісні співають. А Снігуронька знайшла студений струмок, біля нього сидить, у воду дивиться, пальці в швидкій воді мочить, краплинами, немов перлами, грає.

Ось і вечір прийшов. Розігралися дівчата, надягли на голівоньки вінки, розпалили вогнище з хмизу, стали через багаття стрибати. Неохота стрибати Снігуроньці ... Та пристали до неї подруженьки. Підійшла Снігуронька до вогнища... Варто-тремтить, в особі ні кровинки нема, руса коса розсипалася... Закричали подруженьки:

- Стрибай, стрибай, Снігуронька!

Розбіглася Снігуронька і стрибнула...

Зашуміло над багаттям, застогнало жалібно, та не стало Снігуроньки.

Потягнувся над багаттям білий пар. Собираетесь в поход или хотите заняться спортом. Решение которое поможет Вам - рюкзаки Deuter тут хороший подход к клиентам, консультация и подбор по потребностям и карману. Магазин Пешком г.Киев. звили в хмарка, полетіло хмарка у висоту піднебесну.

Розтанула Снігуронька...
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Як свинка шукала сон

Жила-була свинка на ім'я Хрюня. Одного разу вона до пізнього вечора грала в комп'ютер, дивилася мультфільми. А коли, нарешті, пішла спати, заснути у неї не вийшло. Довго крутилася Хрюня в своєму ліжечку, але сон ніяк не приходив.

Дитяча казка: Найсильніша тварина

У чарівному лісі жив-був заєць на ім’я Ох. Його так звали, тому що він всього боявся, був слабким та весь час охав. Ох дуже мріяв стати сильним та сміливим, але не вірив, що це можливо. Адже він був невеликого зросту.

Дитяча казка: Як посварилися стрілки в годиннику

У годиннику, що стояв на письмовому столі, жили три стрілки-сестрички – Годинка, Хвилинка та Секунда. Вони були дуже різними, але дружніми. Секунда була непосидюча та завжди бігла попереду. Годинка та Хвилинка намагалися наздогнати її, та нічого в них не виходило. Та Секунда ніколи не кидала своїх сестричок, а, пробігши коло, знов поверталася до них. Найменш спритною з поміж сестер була стрілочка Годинка. До того ж, вона була невеличкого зросту, але сестри цінували її за розсудливість.

Дитяча казка: Мовчазна помічниця

Жили-були три подруги - Качка, Жаба та Ворона. Кожного ранку вони зустрічались на озері, розповідали одна одній новини та обговорювали сусідів. Особливо їм подобалося обговорювати Рибку, що жила в озері.