Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як укріпити волосся в домашніх умовах? (Частина 2)

Як укріпити волосся в домашніх умовах? (Частина 2)
 

Гірчична маска для волосся

Гірчиця є популярним інгредієнтом масок, призначених для зміцнення, укріплення, стимуляції росту волосся, адже вона розігріває шкіру голови, відповідно покращує кровопостачання волосяних цибулин.



Розведіть 2 ст. л. гірчичного порошку у 2 ст. л. кип’яченої води, додайте 1 ст. л. меду, яєчний жовток та 2 ст. л. улюбленої косметичної олії (рекомендуємо обрати олію зародків пшениці, але згодиться будь-яка рослинна олія). Все ретельно перемішайте і нанесіть на корені волосся (намагайтеся уникати попадання на кінчики, на них додатково нанесіть олію, яку Ви додавали до маски). Обгорніть голову поліетиленом та махровим рушником. Потримайте маску 15-20 хв. Після цього помийте голову, як звичайно (використовуючи шампунь та інші засоби догляду за волоссям).

Рекомендовано робити гірчичні маски курсами: якщо волосся сухе – достатньо одного разу, якщо схильне до жирності – робіть маску двічі на тиждень, протягом місяця, потім зробіть місячну перерву і знову повторіть курс.

Маска для волосся із соком алое та реп’яховою олією

Змішайте 1 ст. л. соку алое, 1 яєчний жовток, 1 ст. л. меду і 1 ст. л. реп’яхової олії. Нанесіть маску на вологе волосся на 30 хв.

Робіть цю маску 1 раз на тиждень.
 

Маска для волосся з цибулі

Дуже ефективною проти випадіння волосся є маска з цибулі. Але серед її «побічних ефектів» - неприємний запах волосся (відчутний, до речі, лише коли волосся вологе).

Натріть ріпчасту цибулю на дрібній тертці, отриману кашку потрібно втерти в шкіру голови. Укутайте голову поліетиленом, потримайте маску близько години. До цибулевої кашки можна додати столову ложку олії зародків пшениці, чи мигдалевої олії.

Настій з корня лопуха

Класикою у боротьбі з надмірним випаданням волосся є корінь лопуха.

Одну столову ложку подрібненого кореня (можна придбати в аптеці), залийте склянкою крутого окропу і зачекайте 20 хв. Втирайте цей настій в корені волосся, можна ополіскувати ним волосся після миття.

Автор: Марта Павлюк

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас