Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як укріпити волосся в домашніх умовах? (Частина 1)

Як укріпити волосся в домашніх умовах? (Частина 1)
 

Надмірне випадіння волосся – проблема, з якою стикається багато людей (за статистикою – більше 65% чоловіків та близько 40% жінок). Особливо гостро проблема постає у перехідні періоди.



Весна є тут критичною точкою, адже організм після зими ослаблений, нам бракує вітамінів, часто зима супроводжується прийомом антибіотиків (із зрозумілих причин), додайте до цього списку пересушене повітря в приміщеннях, які взимку опалюються, та різкі перепади температура (з морозу в теплу кімнату), які досить негативно відбиваються на стані нашого волосся. От вам і «чудове» підґрунтя для посилення випадіння волосся та загального погіршення його стану.

Існують такі причини надмірного випадіння волосся, які неможливо подолати в домашніх умовах, без професійної консультації та лікування: гормональні порушення, генетична схильність, захворювання шкіри голови, стреси, недостатнє кровопостачання шкіри голови та ін.

Якщо ж Ви впевнені, що Ваша проблема має справді сезонний характер і викликана тими особливостями перехідного весняного періоду, які були перелічені раніше, - спробуйте застосувати наші поради, і ми впевнені, що вже за кілька тижнів Ви помітите приємний результат.

Займаючись профілактикою надмірного випадіння волосся, перш за все зверніть увагу на своє харчування. Включіть у раціон продукти, багаті вітамінами А, В, Е і С, білками, залізом, цинком, магнієм, жирними кислотами, тобто максимально збалансуйте його (більш детально про продукти, які багаті на вітаміни та мінерали, читайте у наших попередніх статтях. Можливо варто почати приймати вітамінний комплекс, підібраний спеціально для живлення кореневої системи волосся, але перед тим, як придбати такий комплекс в аптеці, радимо проконсультуватися з лікарем.

Також, зараз вартує утриматись від завивок, щоденних укладок феном (гарячим струменем повітря), а для фарбування волосся надавайте перевагу фарбам без аміаку.

В наступній частині статті читайте ефективні рецепти масок для укріплення волосся в домашніх умовах.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас