Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 причин, чому дітям варто грати у відеоігри

5 причин, чому дітям варто грати у відеоігри
 

У більшості батьків є упередження, що відеоігри погано впливають на їхніх дітей. Краще б дитина гралася на вулиці, ніж проводила весь свій вільний час за комп'ютером. Так, насправді все має бути в міру: і ігри, і прогулянки. Як показали результати досліджень, відеоігри кілька годин на тиждень без нагляду батьків приносять користь дітям. Ми пропонуємо вам 5 причин, з яких вам варто дозволити дитині грати у відеоігри.

Чому дітям варто грати у відеоігри

1. Відеоігри допомагають розвивати здатність дитини вирішувати проблеми. На відміну від телебачення, де інформація тільки сприймається і навряд чи обробляється мозком, навіть найпростіша відеогра змушує дитину думати, обробляти інформацію, аналізувати ситуацію і діяти відповідно висновків. Тим більше, що зараз є безліч розвиваючих ігор для дітей будь-якого віку, які сприяють розвитку мозку дитини.

2. Відеоігри вчать дитину не боятися труднощів. Більшість відеоігор розділена на рівні. Дитина проходить певний рівень або етап гри, отримує за це якусь винагороду і переходить до складнішого. Останні рівні, як правило, досить складні, і щоб пройти їх, доводиться перегравати кілька разів. Це вчить дитину не відступати перед труднощами і шукати нові способи впоратися з ними.

3. Відеоігри вчать дітей командній роботі. У багатьох відеоіграх, випущених в останні кілька років, є режим, що дозволяє грати відразу декільком гравцям одночасно. Простими словами, вашій дитині потрібно створити свою команду з друзями і грати згуртовано, щоб виграти. Це вчить діток працювати в команді, думати не тільки про себе, а й про оточуючих людей.

4. Відеоігри розвивають координацію рук і очей. Дослідження показали, що люди, що грають у відеоігри, можуть похвалитися набагато кращою координацією рук і очей, ніж ті, хто не любить грати. Цей навик безумовно буде цінний для всіх і кожного, в будь-якій сфері діяльності.

5. Відеоігри допомагають родині зблизитися ще сильніше. Якщо ви всією сім'єю будете грати в цікаву гру, будете командою – це може стати для вас не тільки веселим і цікавим дозвіллям, а й неодмінно принесе користь сімейним відносинам. Ваша дитина не обов'язково повинна грати на самоті. Ви можете підтримати її, розділити її захоплення, за що вона буде вам дуже вдячною. Або ж ви можете бути активним глядачем – радити, ділитися досвідом, продумувати стратегію.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас