Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Небезпека, яку ховає пральний порошок. Вибираємо засіб для прання дитячих речей (Частина 2)

Небезпека, яку ховає пральний порошок. Вибираємо засіб для прання дитячих речей (Частина 2)
 

Отже, ми розповіли Вам про небезпеку для нашого здоров’я, яку може ховати в собі пральний порошок. Але як бути? Як правильно обрати пральний порошок, яким можна без перестороги прати дитячі речі?



Як би не було складно перестати обирати товар, слідуючи порадам реклами, зважаючи тільки на яскраві упаковки та усміхнені обличчя дітей, які дивляться на нас з цих упаковок, слід привчити себе читати, власне, те, що написано найдрібнішим шрифтом. Склад прального порошку – перша річ, яка має Вас цікавити при його покупці. Вона ж інформуватиме Вас і про властивості товару та результат, якого слід очікувати від прання. Також, шукайте на упаковці позначку про те, що даний порошок можна використовувати з перших днів життя немовляти.

Річ, яка має Вас насторожити – різкий запах, навіть якщо він приємний, краще не купувати такий порошок для прання дитячих речей, гіпоалергенний порошок не має запаху.

Натуральна основа – головний критерій при виборі дитячого прального засобу, оберіть порошок на основі натурального дитячого мила (майте на увазі, що коштуватиме він дорожче, адже процес виробництва таких пральних засобів дещо складніший). Наявність ароматизаторів, барвників, відбілювачів, компонентів для покращення кольору, полегшення прасування теж має відштовхнути покупця, який шукає якісний і безпечний дитячий пральний порошок.

Наявність ПАР (поверхнево-активних речовин), про які ми детально розповідали у попередній частині статті, виключає можливість застосування такого порошку для прання речей найменших діток. Дитячий порошок має бути дерматологічно протестованим та створеним з урахуванням потреб чутливої дитячої шкіри.

На упаковці товару обов’язково мають бути зазначені: дата виробництва та термін придатності, правила зберігання, адреса виробника.

Коли Ви вже придбали порошок, перед застосуванням перевірте, чи добре він розчиняється у воді, виполіскується з тканини. А вже під час прання дитячих речей намагайтесь використовувати мінімальну дозу прального засобу.

Автор: Марта Павлюк

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас