Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Проблеми зі сном під час вагітності

Проблеми зі сном під час вагітності
 

Як знайти зручне положення для сну, перестати постійно прокидатися вночі і навчитися висипатися під час вагітності?

Звичайно, ви очікували, що не будете висипатися, коли з'явиться малюк, але мало хто з майбутніх мам очікують таких проблем під час вагітності. Але тепер ви знаєте, що виспатися майбутній мамі так само непросто, як і тим, хто вже став батьками. А можливо навіть і складніше.

Проблеми зі сном на першому триместрі вагітності

Проблеми зі сном під час вагітності можуть виникнути ще на першому триместрі, коли спати заважають всі ці походи в туалет. Незабаром до цієї нічної біганині додаються й інші чинники, що заважають спати: голод, печія, кошмари і емоційні сни, судоми в ногах, тривожність і т.д.

Проблеми зі сном на третьому триместрі вагітності

На третьому триместрі вагітності, коли ви особливо потребуєте відпочинку, виспатися стає ще складніше. Додайте до всіх попередніх симптомів ще й великий животик, з яким досить важко влягтися і, тим більше, крутитися без сторонньої допомоги, а також ще більш часті сечовипускання у зв'язку з плодом, який тисне на сечовий міхур, і посиленою роботою нирок, адже їм тепер доводиться очищати в півтора рази більше крові.

Шукаємо правильну позу для сну під час вагітності

Також під час вагітності ви можете погано спати через неправильну, незручну позу. Так, любителі спати на животі більше не можуть собі цього дозволити, так само, як і ті, хто звик спати на спині (це також не рекомендується, особливо на третьому триместрі, оскільки важкий живіт може тиснути на органи і пережимати найважливіші кровоносні судини ). Під час вагітності рекомендується спати на боку, особливо лівому. При цьому ви можете використовувати стільки подушок, скільки необхідно.

Так, під час сну на боці, зручно підкладати подушку під живіт, а тим, хто страждає від печії ночами, рекомендується за допомогою подушок підняти верхню частину тулуба. Подушки також можна підкладати під спину, щоб забезпечити хребту додаткову підтримку, і між колінами, щоб хребет не вигинався під час сну.

Прекрасним вибором стануть спеціальні подушки для вагітних, які дуже зручні й універсальні. Ці подушки подарують вам максимальний комфорт, міцний сон на всю ніч і відчуття бадьорості щоранку!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас