Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Небезпека, яку ховає прострочена косметика (частина 1)

Небезпека, яку ховає прострочена косметика (частина 1)
 

Помада, туш, тональний крем, шампунь, пінка для вмивання обличчя… Ці та багато інших косметичних продуктів є в арсеналі практично кожної жінки. Чи то завдяки правильній рекламі, чи дійсно воно так є, але вважаємо усі ці баночки такими-собі «гарантами» нашої краси: скористалася тушшю-помадою, можна спокійно виходити на вулицю, нанесла нічний крем перед сном, можна спокійно вкладатися до ліжка, відсутність зморшок нам забезпечена.



Дивно, але для деяких жінок просто одкровенням стає той факт, що косметика теж має свої терміни придатності, після збігання яких користуватися б’юті-засобами вже не те що небажано, а може бути навіть небезпечно. До того ж, термін придатності, зазначений на косметичному продукті, значно скорочується після того, як ми вперше відкриваємо герметично закриту упаковку. Якщо ж бажаєте максимально продовжити час, протягом якого косметика якісно служитиме Вам, зберігайте її в темному, сухому, прохолодному місці, бережіть від попадання прямих сонячних променів (особливо це актуально для сонцезахисних засобів, які служать тільки сезон через те, що переважно дислокуються в пляжній сумочці власниці, на гарячому пісочку). Завжди щільно закривайте тюбик із косметичним продуктом. Косметика довше не втрачає своїх властивостей, якщо її зберігати в холодильнику.

Коли косметичний засіб зіпсувався, Ви можете відчувати, що змінився запах, консистенція продукту, його текстура, змінився колір. Також, Ви помітите, що засіб втрачає свої звичні якості: помада скочується і лягає нерівно, туш склеює вії, тіні не вдається рівномірно розтушувати, лак для нігтів засихає, крем не приносить звичного ефекту (погано зволожує, відсутній тонізуючий ефект…). В гіршому випадку, Ви можете відчути печіння, свербіння, можуть з’явитися висипання на шкірі, подразнення, почервоніння, запалення шкіри, вугрі (через закупорювання пор), навіть екземи, та інші неприємні проблеми, аж до інфекційного зараження (адже косметика, що зберігається довгостроково, є середовищем проживання безлічі бактерій). Прострочена косметика для очей може спровокувати випадіння вій, кон'юнктивіт і запалення рогової оболонки ока.

Про приблизні терміни зберігання різних косметичних засобів та іншу корисну інформацію з цієї теми читайте у продовженні статті.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас