Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячі речі: що потрібно купити обов’язково, а без чого можна обійтися? (частина 2)

Дитячі речі: що потрібно купити обов’язково, а без чого можна обійтися? (частина 2)
 

Що знадобиться напевне: меблі

Дитяче ліжечко – річ, без якої ніяк, коли в домі дитина – де ж їй відпочивати? Проте, з власного досвіду знаю, що деякі батьки обходяться без дитячого ліжечка, вкладаючи малюків поруч із собою. Це, знову ж таки, ваш вибір, але якщо ви вважаєте, що дитина має мати особистий простір і власне ліжечко для сну – обзаведіться ним заздалегідь, аби до приходу в дім нового мешканця все вже було приготовано і ви могли спокійно займатися дитиною, а не обирати ліжечка і аксесуари до них.



До речі, що стосується різних аксесуарів, таких, як балдахін, захисні бортики і т ін., - тут, знову ж таки, в кожного своя історія. Хтось вважає усі ці милі речі непотрібними пилозбірниками, які тільки заважають і добре виглядають лише на картинці у журналі, інші ж матусі з задоволенням користуються такими аксесуарами і бачать у цьому лише «плюси».

Стілець для годування – дуже зручна річ, на мою думку, просто необхідна в кожному домі, де зростає малюк. По перше, вона в деякій мірі привчає дитину до дисципліни, культури харчування, адже дитя розуміє, що для годування є спеціальне місце, - стільчик, який стоїть на кухні і саме там потрібно їсти, під час споживання їжі потрібно сидіти, а не бігати по кімнаті (а мама з ложкою – позаду).

Тим паче, такі стільчики – знахідка для самої мами, у якої звільняються руки, їй зручно погодувати малюка, спілкуючись з ним при цьому. Правда, така покупка стане для вас актуальною приблизно з 6 місяців, коли дитя почне сидіти і їсти перші страви прикорму. Згодиться вам стільчик приблизно до 3 років. Сьогодні виробник пропонує дуже зручні стільчики-трансформери, що перетворюються в самостійне високе крісло (стільниця знімається), яке зручно підсунути до загального столу.

Пеленатор – доволі зручна річ, яка виручає багатьох матусь. Ви можете покласти пеленатор на комоді, столі, або ж просто на бильця ліжечка і на ньому переодягати малюка, змінювати йому підгузник, робити зарядку, щоденні гігієнічні процедури чи просто грати. Робити все це, якщо малюк лежить, наприклад, на ліжку – не надто зручно, адже вам треба низько нахилятися над немовлям, через що виникає напруга в спині, багато матерів скаржаться на біль, що виникає при цьому. Пеленатор же можна встановити на зручній для вашої спини висоті. Зазвичай такий пристрій має бортики, які запобігають сповзанню малюка.

Розвиваючі килимки, шезлонги, гойдалки, ходунки та штовхачі, манеж – всі ці речі стають в нагоді батькам, адже допомагають організувати побут малечі, забавляють та розважають її. Проте кожен з перелічених «помічників» буде актуальним протягом певного, дуже нетривалого періоду життя дитини.

Тому замість того, щоби купувати всі ці корисні речі, тратити гроші та займати багато вільного простору в домі, краще звернутись до послуг служби прокату дитячих товарів та позичити собі потрібну річ на потрібний період. Те саме стосується деяких іграшок, які цікаві для дитини протягом якогось часу, а потім стають для неї неактуальними. Якісні фірмові іграшки коштують ой як недешево, а прокат – річ доволі доступна.

Автор: Марта Павлюк

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас