Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячі речі: що потрібно купити обов’язково, а без чого можна обійтися? (частина 1)

Дитячі речі: що потрібно купити обов’язково, а без чого можна обійтися? (частина 1)
 

У вас буде дитина… Як тільки ви дізналися про цю неймовірну новину, починаються приготування до приходу в дім нового члена сім’ї. З рук у руки молоді матусі передають одна одній (новоспечені – майбутнім) заповітний «список»: що треба взяти у пологовий будинок, що обов’язково потрібно прикупити до дому. Стільки приємних клопотів!

Ви хвилюєтесь, аби нічого не забути, аби до приходу малюка в дім все було приготовано, щоби дитина могла зростати у комфорті, маючи усе необхідне. Але пам’ятайте, що саме в цьому стані ейфорії майбутні матусі (особливо йдеться про тих, які чекають свого первістка) скуповують буквально все: щось дуже сподобалось, щось порадила взяти подруга, щось сестра, а щось мама… Проте чи дійсно всі ці речі знадобляться крихітці?

Отже проаналізуємо, які речі можуть стати просто must-have, коли в домі з’явиться дитина, а без чого можна обійтися, не витрачаючи зайвих грошей та економлячи простір у домі. Почнемо з того, що універсальних порад в таких питаннях не існує, тому й наша стаття матиме лише рекомендаційний характер. Покладатися на досвід подруг, сестер, тіток – діло не надійне, адже те, що було дуже потрібним у побуті для них під час того, як ріс їхній малюк, не обов’язково знадобиться і вам (те саме і з дітьми: одним подобається одне, іншим – інше).

Вже через кілька тижнів після народження малюка ви зрозумієте, яких одежин вам потрібно більше, в чому дитині зручніше,а яких і зовсім не треба (шкарпетки, повзунки, сорочечки, шапочки і т. ін.). Одним матусям більше подобають суцільні «чоловічки», іншим – окремо повзунки (колготки) і боді, і т. д. Тому не поспішайте з покупками! Діти дуже швидко ростуть, повірте, будуть і такі речі, які ваше маля не одягне жодного разу.

А що стосується речей побуту та дитячих іграшок, тут варто звернути увагу на доступний сьогодні і дуже зручний сервіс – дитячі речі на прокат.Є багато важливих дрібничок, які знадобляться у побуті, коли в домі росте малюк, лише на нетривалий час, потім вони стають просто непотребом. То для чого витрачати великі гроші і займати простір у домі, якщо можна взяти хорошу, якісну річ на прокат, покористуватись (звісно, заплатити, але цілком доступну суму) і повернути, звільняючи простір для нових речей, які стануть актуальними на наступному етапі життя малюка?

А далі (в наступних частинах статті) читайте про те, що саме буде напевно потрібно вам і вашому малюкові…

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас