Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар щеплень: 1 місяць життя дитини

Календар щеплень: 1 місяць життя дитини
 

Згідно з новим календарем щеплень 2015 в Україні, у віці 1 місяця кожній дитині проводиться повторна вакцинація проти гепатиту В. Це щеплення є обов'язковим для всіх дітей і робиться в місцевих поліклініках і лікарнях за місцем проживання дитини.

Захворювання

Українська статистика говорить про те, що серед усіх європейських країн в нашій країні ймовірність заразитися гепатитом В у 10-15 разів вище, ніж в інших країнах. Сьогодні офіційно зареєстровано більше 2,3 мільйона українців, які хворіють на гепатит В. Небезпека захворювання полягає в тому, що вірус неймовірно стійкий до кислотного середовища, високих і низьких температур. Так, для того щоб продезінфікувати простий посуд, необхідно обробляти його гарячим сухим паром, температурою понад 160 градусів протягом години, або піддати його термічній обробці при температурі 60 градусів близько доби.

Найбільш часті шляхи зараження вірусом – предмети загального користування з хворим, переливання крові, стоматологічні кабінети, салони краси і різні процедури в них, як манікюр, педикюр, татуаж і т.д.

Опис вакцини

Це другий етап вакцинації проти гепатиту В, який проходить за схемою 1 день – 1 місяць – 6 місяців. Якщо вакцинація поєднується з щепленнями від кашлюку, дифтерії та правця, вона проходить за рекомендацією лікаря за схемою 2-4-9, і другий етап, відповідно, припадає на 4 місяць. Це можливо лише в тому випадку, якщо HBsAg «-» матері негативна і підтверджена документально.

Вакцину можна придбати самостійно за рецептом лікаря або ж скористатися звичайною вакциною, що поставляється в місцеві лікарні та поліклініки.

Протипоказання

Повторна вакцинація від гепатиту В проводиться з місячним проміжком. Якщо перше щеплення було зроблено не в перший день, а пізніше, то і друге варто відкласти, поки не пройде мінімум 1 місяць з моменту першої вакцинації.

Особливості

У випадку, коли з якихось причин була пропущена чергова вакцинація, то починати нову серію не варто – просто постарайтеся зробити чергове щеплення якомога швидше.

Будьте здорові!

Автор: Сальнікова Катерина

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас