Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що подарувати дитині до Дня Святого Миколая? (частина 1)

Що подарувати дитині до Дня Святого Миколая? (частина 1)
 

Вже, як то кажуть, «на носі» улюблені всіма новорічні та різдвяні свята, або, як ми ще їх називаємо, зимові свята. І відкриває їх цикл традиційно свято Миколая – довгожданий всіма дітьми день. Малюки вчать вірші, молитви, пишуть листи святому, намагаються чемно поводитись, адже кожне маленьке серденько чекає на омріяні гостинці. А їх батьки, бабусі-дідусі, хрещені і тітки з дядьками ламають голову: чим потішити дітей?



Бажаючи обрати вдалий подарунок для дитини, важливо врахувати деякі важливі моменти, а саме: вік дитини (адже «дитина» - це і піврічний карапуз і чотирнадцятилітній підліток), її стать, темперамент і захоплення. Якщо ж узагальнити все сказане – для того, аби обрати той подарунок, який сподобається, варто на якийсь час спробувати стати на місце дитини, подумавши, що буде цікаво саме для неї, про що вона мріє, чому зрадіє. На мить відкиньте дорослий раціоналізм і постарайтеся подивитись на вибір презенту очима дитини.

Батьки, напевне, найкраще знають про захоплення свого чада, про його захоплення, уподобання, якщо ж ви обираєте подарунок для хрещеника, племінника, і не знаєте усіх цих тонкостей – проконсультуйтеся у батьків, вони точно зможуть скоординувати вас у правильному напрямку. Можна, також, запитати саму дитину про те, який презент вона мріє отримати? Гарно виручають листи святому Миколаю, які люблять писати малюки. Підштовхніть дитину до написання такого листа – це значно спростить процес вибору подарунку.

Якщо навіть скориставшись усіма нашими порадами, вам не вдалось зробити остаточний вибір, пропонуємо вам декілька безпрограшних ідей для подарунків дітям різного віку. Надіємось, вони допоможуть вам!

До 3 років

У цьому віці діти лише знайомляться з чудовою традицією дарувати подарунки, вчаться їх приймати. Насправді, такий малюк зрадіє будь-якому дарунку, адже це увага до нього, а ще – нові враження.

Найбільш популярними у цій віковій категорії є розвиваючі іграшки. І не випадково – може трохи банально, проте, все ж, доречно і корисно для малечі.

Хлопчики після року вже оцінять такий поширений «хлопчачий» презент, як іграшковий автомобіль, особливо, якщо він оснащена різними додатковими функціями. Наприклад, в нього є сирена, відкриваються дверцята, можна крутити кермо, підіймається кузов, знімаються якісь деталі. Лише врахуйте, вони не мають бути надто дрібними, гострі деталі також повинні бути відсутніми. Обирайте іграшку, зважаючи на рекомендації щодо того, для якого віку вона призначена.

Дівчатка ж, мабуть, зрадіють, такій класичній ляльці. Додаткові «опції», як от можливість перевдягати, розчісувати, або вкладати спати (тобто є ліжечко) ляльку – лише «плюс». Наскільки б «заїждженими» не здавались вам ці подарунки – дані варіанти, як то кажуть, безпрограшні. Якщо говорити про ще зовсім маленьких, до року, гарними подарунками, окрім традиційних іграшок, є одяг, перший посуд, стільчик для годування, прогулянкова колясочка, санчата з теплим конвертом. Санчата, до речі – універсальний презент, який сподобається дитині, практично, в будь-якому віці (ну, не в 15, звичайно ;)). Можна подарувати пледик, ковдрочку, нічник і інші практичні речі. Звісно, це подарунки, які, швидше, оцінить мама малюка – завжди потрібні, такі, які виручають (перед покупкою подібних речей поцікавтесь, чи у малюка ще не має тієї чи іншої).

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас