Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати свою ідеальну подушку для годування малюка? (частина 1)

Як вибрати свою ідеальну подушку для годування малюка? (частина 1)
 

Ви напевно чули про те, що подушка для годування малюка дійсно може полегшити процес грудного вигодовування. Але, вирішивши купити одну з них, безліч молодих матусь задаються питаннями: «Чим вони відрізняються одна від одної?», «Чи дійсно між ними є різниця?» і т.д. Відповідь - «ТАК»! Тому в даній статті ми вирішили детально розповісти про відмінності подушок для годування і дати кілька корисних порад, які допоможуть вам вибрати свою ідеальну подушечку.

Чи дійсно така потрібна подушка для годування?

Важко уявити, яким порятунком для вас стане така подушка до тих пір, поки ви не почали годувати дитину грудьми. Готуючись до народження дитини і купуючи все необхідне, багато майбутніх мам сприймають подушку для годування швидше як розкіш, ніж необхідність. Адже в будинку і так багато подушок, можна користуватися ними, їх вже точно вистачить, чи не так? Насправді більшості новоспечених матусь домашніх подушок дійсно недостатньо.

Реальність така, що сеанси годування новонародженого можуть тривати по 40 хвилин. В середньому новонароджена дитина їсть 8-12 разів на добу, і кожне з його годувань триває від 20 до 40 хвилин. Потім у вас є зовсім небагато часу на перекус, і дуже скоро (можливо, лише через годину) вам доведеться знову годувати малюка.

З віком дитина розвиває свої навички харчування і його годування скорочуються як за кількістю, так і за тривалістю, але зовсім небагато до тих пір, поки ви не почнете вводити прикорм. Мамі ж з кожним місяцем доводиться тримати все більш важкенького малюка, через що грудне вигодовування перетворюється на справжнє і регулярне фізичне навантаження, адже правильно тримати дитину – ключове правило під час годування грудьми.

Якщо молода мама відмовляється від подушки для годування, від такого навантаження у неї можуть з'явитися самі різні болі: в руках, шиї, плечах, кистях, спині і т.д. На доданок до всього, дитина під час годування може не знаходитися в оптимальному положенні, що може не кращим чином впливати на її прикус, мамині соски і приплив молока в цілому.

Отже, усвідомлюючи, що на грудне вигодовування ви будете витрачати від 5 до 8 годин на день, ви напевно прийдете до висновку, що подушка для годування стає необхідністю, а не розкішшю. Зрештою, одна з головних переваг грудного вигодовування – це спільне проведення часу, тісний контакт мами і дитини. І цей час ви повинні зробити максимально комфортним для вас обох, ви повинні розслабитися і насолоджуватися процесом, а не страждати. Без допомоги хорошої подушки годування дитини може швидко стати напруженим, некомфортним і неприємним замість прекрасної можливості налагодити тісний контакт з малюком.

Ви повинні розуміти, що грудному вигодовуванню також потрібно вчитися. Найчастіше, цей процес триває кілька тижнів, поки все не владнається, і супроводжується сльозами з боку і мами, і малюка. Правильна подушка для годування допоможе звільнити мамі руки, щоб підтримувати і груди, і дитину в оптимальному положенні, допомагаючи їй отримати молочко. Крім того, подушка допоможе маминим рукам відпочити під час годування, забезпечить підтримку спині, знижуючи напругу в хребті, плечах, мишках спини і шиї.

Автор: Сальникова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас