Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Великі покупки для майбутнього малюка: що вам варто знати про кожну з них? (Частина 1)

Великі покупки для майбутнього малюка: що вам варто знати про кожну з них? (Частина 1)
 

Ви напевно вже з нетерпінням чекаєте на малюка і робите останні серйозні покупки, вибираючи речі, які будуть необхідні йому з перших же днів життя. Звичайно ж, сучасні магазини пропонують величезний вибір «дитячого інвентарю», в якому нескладно розгубитися всім молодим батькам. Ми ж підкажемо вам, на що звернути увагу при виборі дитячого автокрісла, коляски, ліжечка, матрацика, перенесоски і ігрового килимка, щоб ці речі були не тільки красивими, але і практичними.



Всі ці дитячі речі настільки маленькі і симпатичні, що хочеться просто взяти і купити все і відразу. Але не втрачайте голову – зробіть паузу і гарненько подумайте над кожною з цих серйозних покупок: врахуйте їх безпеку для дитини, практичність і, звичайно ж, вартість.

Дитяче автокрісло

Можливо, ви захочете відразу витратитися на автокрісло, що транформується, яке буде рости з вашим малюком, щоб не купувати кожен раз нове. Але ви повинні розуміти, що громіздкі автокрісла-транформери не так просто дістати з машини і встановити назад, якщо дитина в ньому заснула. Плюс, більшість трансформованих автокрісел не оснащені колесами, а значить, вам доведеться кожного разу, дістаючи малюка з машини, перекладати його в коляску (якщо вам потрібно пройти більше, ніж пару кроків). Тобто, від таких моделей краще відмовитися.

Автокрісло для новонароджених (0 +), з іншого боку, легко встановлюється і дістається з машини. Також вони можуть закріплюватися за ремені безпеки – це зручно в тому випадку, якщо ви часто їздите на таксі. Тому ми рекомендуємо все ж зупинитися на такому автокріслі, вибравши модель зі зручною ручкою і навісом від сонця і дощу. Також ви можете вибрати модель з колесами, якщо хочете використовувати автокрісло як коляску по шляху від машини до будинку. Тільки відразу ж перевіряйте, наскільки зручною дана система буде для вас.

Але ви повинні пам'ятати, що ні в якому разі не можна купувати, приймати в дар і користуватися дитячими автокріслами, що побували в аварії!

Детская коляска

Коляски також дуже сильно піддаються зносу, тому не варто купувати їх в комісіонці або з рук в руки, якщо вона не виглядає новою (коляска повинна бути без явних ознак зносу і пошкоджень). В іншому випадку все ж витратьтеся на нову коляску для малюка заради його же комфорту і безпеки. При виборі коляски обов'язково повинен бути присутнім той, хто буде користуватися нею найбільше часу – мама або тато.

Так, наприклад, якщо ручка у коляски не регулюється, вона повинна бути зручно розташованою – знову ж таки, для того, хто буде частіше за всіх возити цю коляску. Також зверніть увагу, скільки в ній вільного місця, і чи буде вона зручною, коли в ній лежатиме дитина. І не забудьте про захист дитини від дощу, вітру і яскравого сонця!

Якщо ви хочете вибрати не люльку, але щоб дитина могла спати в колясці під час прогулянок, зверніть увагу на моделі з регульованою спинкою, яка повинна опускатися хоча б до кута 45 градусів. Також перевірте, наскільки легко вам буде регулювати спинку, і чи зможете ви це робити, не розбудивши дитину. Якщо ви будете часто гуляти не по асфальтованій дорозі, вибирайте коляску з надувними колесами, які будуть амортизувати набагато краще за пластикові.

Людям, які живуть в квартирах не на першому поверсі, краще обзавестися парою колясок, одна з яких буде універсальною або трансформером, інша – прогулянковою або тростиною. Коляски для прогулянок дуже легкі, швидко і зручно складаються і будуть максимально зручними, якщо вам потрібно буде носити їх по сходах.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас