Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сезон відпусток відкрито: обираємо валізу для комфортної подорожі

Сезон відпусток відкрито: обираємо валізу для комфортної подорожі

Подорож – це завжди нові враження і можливість «перезавантажитись». Багато з нас люблять подорожувати, колекціонуючи нові враження, і саме зараз, коли у розпалі сезон відпусток, тема подорожей стає особливо актуальною.



Звісно, найпопулярнішими серед українців залишаються теплі країни, де можна поніжитись на сонечку і пірнути у лагідне море: тури в Туреччину, Чорногорію, Іспанію, Таїланд. Ну і, звісно, не втрачають своєї актуальності гарячі тури в Єгипет, які надалі залишаються одним з основних напрямків для масового відпочинку. Але що далі від дому ви зібралися – то надійнішою має бути ваша валіза. Тож обиратимемо надійну дорожню сумку, яка допоможе впевнено почуватись в подорожі.

Основні вимоги до валізи

Кожен товар має свої важливі ознаки, на які при покупці звертають увагу в першу чергу. Щодо дорожньої валізи, ви маєте оцінити наступні основні параметри: матеріал, з якого вона виготовлена (та матеріал підкладки!), габарити, фурнітуру, кріплення коліс та ручки.

Матеріал…

Дорожня сумка може бути виготовлена з тканини, шкіри чи пластику. Якщо купуєте сумку саме з тканини – зверніть увагу на жорсткість каркасу. Легкі поклажі із цупкої синтетики або ж шкіряні варіанти звісно зручніші, їх можна розмістити, наприклад, у невеликому багажнику. Та матерчаті сумки менш стійкі до різних пошкоджень. Пластикові вироби більш надійні, хоча вони також можуть зазнавати пошкоджень і часом навіть тріскають. Якщо вам потрібна справді міцна валіза – обирайте пластикову, армовану дрібною титановою стружкою.

Коліщата…

Щодо коліщат, оптимальний варіант – силіконові, а от жорсткі пластикові швидше тріснуть та зламаються. Валіза може мати два колеса або чотири. Двоколісна валіза менш маневрена, але має вищу прохідність. Чотириколісні валізи більш маневрені, але їхати усіма чотирма колесами ви зможете, звісно, лише по рівній поверхні. Зручно, коли є чотири колеса, але валізу можна везти як на усіх чотирьох, так і лише на двох з них. Важливо, аби кожне із коліщат валізи крутилося само по собі – на власній осі.

Ручка…

Ручок у валізи зазвичай три: одна призначена для того, аби переносити дорожню сумку у вертикальному положенні, друга – у горизонтальному, третя – щоби котити її. Висувна телескопічна ручка має бути доволі надійною, зверніть увагу: що менше на ній кріплень – то менше шансів зламати ручку, тож двох секцій для висувної ручки цілком достатньо. Міцність кріплення ручки – важливий момент, надійна ручка буде повністю топитися у корпусі поклажі.

Блискавка…

Блискавка – безумовно важливий елемент валізи. Широка блискавка – більш надійна. Прислухайтесь, як «звучить» замок, коли ви його застібаєте-розстібаєте, звук має бути рівномірним, без потріскувань. Також, зручно, коли присутні вушка для навісного замка.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас