Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Найбільш типові помилки в макіяжі (частина 1)

Найбільш типові помилки в макіяжі (частина 1)
 

Звісно, основне завдання макіяжу – зробити нас красивішими, підкресливши переваги та нівелювавши недоліки зовнішності. Проте, невмілий мейк може створити протилежний ефект і виставити нас не в найкращому світлі. Помилки в макіяжі руйнують весь задум прикрашення жінки. Тож сьогоднішня стаття буде про основні та найбільш типові огріхи, яких допускаються багато жінок при створенні щоденного, чи то святкового мейкапу.



Звісно всі навики і розуміння приходять з практикою, але знати наперед «небезпечні» моменти та усвідомлено уникати їх – мабуть, найшвидший спосіб на шляху до успіху в будь-чому, в тому числі – на шляху до вашого ідеального макіяжу.

1. Неприродній тон

Ефект маски – це, мабуть, найпоширеніше «непорозуміння», яке часто трапляється навіть в талановито виконаному макіяжі. По перше, важливо правильно підібрати тон. Деякі марки пропонують надзвичайно широку палітру кольорів із найтоншими нюансами градуювання тону. Тож перед тим, як іти в магазин за тональним кремом, визначте, природній тон вашої шкіри, а також її тип (знову ж таки, деякі марки пропонують лінійки тональних засобів для сухої та схильної до жирності шкіри, які відрізняються за текстурою і т. д.). Коли ви вже обрали тон, який теоретично, за всіма параметрами (колір, текстура…) мав би вам пасувати – добре було б взяти «пробник» та скористатися цим кремом, як то кажуть, в домашніх умовах. Адже освітлення в магазинах косметики, зазвичай, далеке від природного, тож добре було б нанести тональний засіб на шкіру та оцінити «ступінь природності» при звичайному денному світлі.

Знову ж таки, навіть ідеально підібраний, «ваш» тон потрібно окрім обличчя наносити на шию, і навіть зону декольте (якщо вона буде відкритою і це особливий вихід). А також, не забувайте про вушка (особливо, якщо волосся буде підібрано догори).

Сюди ж ще одне уточнення: навіть найбільш вдало підібраний тон можна нанести занадто товстим шаром, що також буде виглядати дуже неприродно, незважаючи на всі старання обрати правильний колір тонального засобу задля натурального вигляду макіяжу, до якого всі прагнуть.

2. Разючі брови

Темі брів зараз надається дуже багато уваги: в кожному, навіть провінційному містечку, знайдеться з десяток майстрів, які пропонують художнє оформлення, фарбування, нарощення, татуаж брів… Через таку високу увагу до брів у макіяжі, багато жінок стали трохи перегинати палку. Найпоширенішими помилками тут, знову ж таки, є неправильно підібраний відтінок, найчастіше – надто темний колір, який виглядає вкрай неприродно, а ще додає обличчю похмурого виразу та віку. Навіть дівчатам із темним волоссям не варто використовувати чорні тіні чи олівець для оформлення брів. І ще: фарбувати брови неперервною лінією – погана ідея, такі брови приречені виглядати штучно. Натомість, використовуйте переривисті, штрихові рухи, заповнюючи простір між волосинками брови.

Продовження теми в наступній статті…

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас