Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Найбільш типові помилки в макіяжі (частина 2)

Найбільш типові помилки в макіяжі (частина 2)
 

Отож, продовжуючи тему найбільш поширених помилок, які псують наш макіяж, неможливо не згадати про рум’яна, а точніше – (3) перебір з рум’янами/бронзером. Завдання рум’ян в макіяжі – додати обличчю свіжості, а ще, візуально скульптурувати його, виділивши яблучка вилиць. Але часто в макіяжі перегинаємо палку, наносячи рум’яна або занадто товстим шаром, або кладемо їх «плямою», погано розтушовуючи. Тому пам’ятайте: аби отримати природній ефект, перед нанесенням рум’ян на шкіру, злегка струсіть кисть, аби позбутись надлишку косметичного продукту, а тоді нанесіть рум’яна, ретельно розтушовуючи в напрямку до виличної кістки.



4. Криві «стрілки»

Ось ми і перейшли до макіяжу очей, і тут безумовно, топ-помилок, які псують мейк ап, очолюють неакуратні, криві, занадто товсті стрілки. Намагаючись зробити очі більш виразними, часто ми переборщуємо. А невдало нафарбована стрілка замість того, щоби «відкрити» око, робить його меншим. Криво оформлені стрілки можуть створити враження, що очі косять. Ну і, звісно, про жодну природність мова тут не йде. Висновок наступний: якщо вам поки не вдається малювати справді акуратні, рівні стрілки – можна обійтись без них, це далеко не єдиний спосіб підкреслити виразність погляду. Що тонше буде кінчик стрілки – то акуратніше вона виглядатиме. І зовсім не обов’язково повністю промальовувати верхню повіку – стрілка, яка починається від середини повіки дуже органічно впишеться у денний, офісний макіяж. Нижню повіку промальовувати олівцем повністю – також погана ідея. Такий макіяж не лише додаватиме вам років, а ще й візуально зменшуватиме око.

5. Неправильне поєднання тону підводки та помади для губ

Що ж, на останок, зазвичай, фарбуємо губи і тут нас підстерігає ще одна помилка – тон підводки та помади кардинально не підходять один одному. Підводимо губи аби скоригувати форму та додати вустам акуратності, але якщо лінія виходить занадто товстою і нерівною – ефект отримуємо протилежний. В погоні за пухлими губами не варто перегинати палку та малювати новий контур надто далеко від природного обрису ваших губ. А також, пам’ятайте, що різниця між тоном контуру та самої помади – 1-2 тони, не більше.

Мабуть, головне правило вдалого макіяжу – акуратність. Якщо у вас мало часу – не намагайтесь зробити все, але будь-як. Краще приділити більше часу акуратному нанесенню тону, легко підкреслити брови, промалювати вії, трохи блиску для губ – і ви отримаєте акуратний, природній макіяж.

Вдалих вам макіяжів і пам’ятайте про міру – вона потрібна у всьому!

Автор: Марта Павлюк

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас