Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Навчіться бути гурманом

Навчіться бути гурманом
 

Жити – здорово, але всі знають, що здорово жити – це ще краще. Здорове харчування – це не черговий модний тренд, це необхідність, продиктована сучасними умовами життя. І якщо ви хочете почувати себе бадьоро і активно, то здорові корисні продукти просто зобов'язані складати основу вашого раціону. Подумайте...



Що ж заважає сучасним жителям пильних міст щоранку вставати з відмінним настроєм, повним сил і енергії на реалізацію власних цілей, весь день радіти зустрічам з друзями і знайомими, і до вечора добиратися додому трохи втомленим, але задоволеним собою і результатами своєї праці? На цю тему можна говорити багато, але один з ключових моментів – те, що ми споживаємо все, що нам пропонують з бігбордів. А може, досить, і все ж таки пора стати справжнім «гурманом»?

Не секрет, що виключно здорова їжа несе максимум користі для організму, насичуючи кожну клітинку корисними речовинами і даючи енергію нашому тілу. Здорове харчування – це не тільки запорука бадьорого самопочуття, а й данина поваги своєму організму. Консерванти, барвники і різноманітні харчові добавки, якими насичені сучасні продукти, не несуть абсолютно нічого корисного, в той час як натуральні свіжі овочі, фрукти, домашні компоти і морси наповнюють силами. Навчіться бути гурманом, полюбіть своє тіло і дбайливо доглядайте за ним, споживаючи корисну їжу, і ви побачите, що вашої енергії вистачатиме на все.

Хоч і кажуть, що в здоровому тілі – здоровий дух, але для гарного самопочуття мало тільки правильно харчуватися, не менш важливо навчитися бути «гурманом» і в інших речах. Наше оточення: люди, речі, предмети, місця, заняття – все це впливає на психологічний стан. Напевно ви і самі помічали, як поспілкувавшись з однією людиною навіть кілька годин поспіль, відчуваєш себе бадьоро, весело і піднесений настрій не залишає ще довго, а в компанії з іншою проведеш всього 20 хвилин, і сил вже немає ні на що.

Точно так само, як ви ретельно вибираєте продукти для свого харчування, наповнюючи організм корисними речовинами, почніть ретельно підбирати людей для спілкування і відпочинку, з якими вам дійсно приємно проводити час, а ще наповнювати свій день заняттями, які вас надихають і наповнюють життєвою енергією. А ті, що тільки «витягують» енергію, намагайтеся звести до мінімуму. Якщо це стосується людей, подумайте і зізнайтеся собі – чи дійсно вам так важливо з ними спілкуватися, і якщо так, тоді постарайтеся навчитися не сприймати сторонній негатив. Що стосується речей і занять, наприклад, те ж саме миття посуду, яке багатьом так не подобається і часом порядком псує настрій, теж придумайте як звести до мінімуму, як варіант, купивши посудомийну машину або домовившись з кимось із домочадців, кому це легше. І ось, тепер це не ваш обов'язок, а натомість можна обмінятися іншим заняттям, яке вам не доставляє дискомфорту.

Навчіться бути «гурманом» у всьому, зрозумійте, вам абсолютно не потрібно споживати все те, що рекламують, напихати себе напівфабрикатами, витрачати весь свій час на знайомих, спілкування з якими не доставляє радості, і справи, які просто виснажують вас. Так, іноді все одно доведеться і спілкуватися з неприємними людьми, і робити те, що не хочеться, і в крайньому випадку їсти булочку на ходу, але це не повинно бути щоденною нормою. Все це виснажує вас, і саме через це щоранку ви прокидаєтеся в розбитому стані.

Це ваше життя, любіть кожен день, балуйте себе, наповнюйте приємними моментами, які саме вам приносять радість і задоволення, і тоді відмінне самопочуття, гарний настрій, бадьорість і активність протягом всього дня стануть нормою вашого життя. А хіба не цього ми всі хочемо?!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас