Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Діти не люблять овочі та фрукти? Спробуємо виправити ситуацію (частина 2)

Діти не люблять овочі та фрукти? Спробуємо виправити ситуацію (частина 2)
 

Продовжуючи тему, варто підкреслити: якщо маєте намір прищепити дітям любов до овочів та фруктів (чи будь-чого іншого), не варто застосовувати радикальних методів, наполегливо заставляючи дитя їсти ці продукти. Адже однозначно наштовхнетесь на заперечення, і що сильнішим буде ваш напір – то з більшим спротивом з боку дитини зіткнетеся. Тому тут краще застосовувати метод м’якої наполегливості. Дуже поступово додавайте нові продукти у раціон дитини, а якщо зустрінете опір – не наполягайте. Ви можете вводити фрукти та овочі до улюблених страв малюка, таким чином м’яко долаючи бар’єр.

І ще одне – нехай в дитини завжди буде вибір в асортименті, тоді зникає ефект «примушування», бо ж ви пропонуєте вибрати із двох-трьох варіантів і малюк обирає сам. Виходить, ви нічого не нав’язуєте. Найрізноманітніші рецептЗалучайте чадо і до покупки овочів та фруктів, тут, знову ж таки, дозволяйте робити вибір на власний смак.

салати Черпайте натхнення найсмачніших салатів і страв з овочів на сайті rud.ua!

Експериментуйте. По-перше з подачею і оформленням страв, адже всім відомо, що дітям подобається усе яскраве і вигадливе, тож цей момент важливо врахувати і задіяти до свого секретного арсеналу. Красива тарілка з улюбленими мультгероями малюка, веселе личко з оченятами-чорничками, носиком із шматочка яблука і апельсиновою усмішкою – і їсти значно цікавіше (а отже й смачніше), ніж просто фруктовий салат, нарізаний однаковими скибками. По-друге, фантазуйте з кулінарною обробкою продуктів. Бо малюку може навідріз не сподобатись кабачкове пюре, а от, наприклад, запечений кабачок дитя може з’їсти з превеликим задоволенням. Таким чином ви можете розкривати нові смаки звичних продуктів, які ви вже віднесли у список «ми це не їмо» і цим самим «реабілітувати» їх.

Мабуть, усім батькам доводилось стикатись з ситуацією, коли дитина вдома відмовляється їсти якісь продукти, а от в гостях, або в дитсадку їсть їх із насолодою. Секрет «їсти за компанію» чудово працює. Тож ви можете використовувати його у власних цілях, можливо під час гостювання у бабусі малюк нарешті розсмакує болгарський перець, чи моркву і проблема споживання цих продуктів вже не поставатиме так гостро. Спробуйте!

І пам’ятайте, якщо ви бажаєте прищепити нові харчові звички та розвинути смаки дитини – маєте діяти м’яко, поступово, але наполегливо.

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас