Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагітність, діти і суші: які є варіанти?

Вагітність, діти і суші: які є варіанти?

Хоча суші і не відносяться до нашої національної кухні, поласувати ними люблять всі. У їхньому складі рис, овочі, водорості, сира риба та інші морепродукти. Під час вагітності часом так важко собі в чомусь відмовляти, та й багато дітей, бачачи, як цим делікатесом ласують батьки, починають випрошувати спробувати суші. Звідси у багатьох виникає питання – а чи варто вживати суші вагітним і давати їх дітям? Давайте розбиратися!

По суті своїй, в суші немає нічого шкідливого, та ж сира риба, яка багатьох насторожує, якщо дійсно свіжа, дуже корисна для кожного: і дитині, і дорослому. Японці з дитинства їдять суші, і для мешканок цієї країни, вагітність зовсім не привід від них відмовлятися. Якщо хочете посидіти з подругами і спокійно насолодитися суші, щоб ваш малюк вас не відволікав, тоді рекомендуємо відвідати ресторан японської кухні Муракамі, де кожні вихідні проводяться цікаві майстер-класи для дітей. І поки ваш малюк буде захоплений чимось новеньким, ви в цей час зможете спокійно посидіти, поспілкуватися з подругами, відпочити і розслабитися.

Якщо під час вагітності вам захотілося поїсти суші, в цьому немає нічого поганого, єдиний нюанс – замовляти їх варто тільки в перевірених місцях, де дотримуються усіх санітарно-гігієнічних вимог, так як все ж це сирий продукт, і разом з корисними речовинами в організм можуть потрапити шкідливі бактерії і мікроорганізми, які можуть викликати розлад харчової системи. А він вам вже точно ні до чого!

З іншого боку, можна завжди приготувати суші вдома – в цьому випадку ви зможете бути впевнені в їхній безпеці. Що стосується сирої риби, якщо ви переживаєте, тоді просто виберіть не слабосолений лосось або форель, а копчену рибу. Після належної термічної обробки в рибі не залишиться ніяких бактерій. Ще один варіант – це теплі роли, завдяки тому, що вони обсмажуються в клярі, ці суші абсолютно безпечні для вагітних. Як варіант, можна просто на цей час перейти на овочеві або фруктові роли – вони не менш смачні і також корисні.

Що ж стосується дітей, то тут все залежить від віку. Маленьким дітям суші протипоказані, так як в їхньому складі є сира риба і норі, які досить важкі для перетравлення. Дітям молодшого шкільного віку можна запропонувати спробувати овочеві і фруктові суші, але саме суші, а не роли, без водоростей. Починаючи з підліткового віку можна вже пропонувати і повноцінні роли в норі з сирою рибою.

До слова про сиру рибу, японці спеціально їдять суші з васабі і імбиром, так як вони досить гострі і здатні нейтралізувати будь-які бактерії в разі чого. Пропонувати дитині такі гострі добавки вкрай не рекомендується, а значить, краще відмовитися від виробів з сирою рибою, поки малюк не підросте.

Відмінний варіант як для дітей, так і для вагітних – солодкі суші з фруктами. Рис в таких ролах вариться на молоці з ванільним цукром, завдяки чому вони виходять дуже ніжні на смак, начинка може бути абсолютно з будь-яких фруктів на ваш смак, а важкі норі замінює рисовий папір. На додаток, до начинки можна додати ніжний солодкий крем, а самі суші в кінці полити топінгом. Цей десерт неодмінно сподобається дітям, та й вагітним ласунам стане відмінною заміною покупним солодощам.

Смачного!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас