Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ідея для дітлахів на Великдень: полювання на яйця динозавра!

Ідея для дітлахів на Великдень: полювання на яйця динозавра!
 

Пошук пасхальних яєць – традиційна забава для дітей багатьох країн. У нас же вона тільки починає набирати популярності. Але ж це так цікаво! Подаруйте і ви своїм діткам незабутні веселощі, влаштувавши їм квест з пошуку яєць динозавра – будь-яка дитина буде в захваті від такого проведення часу! Адже дітлахам треба знайти яйця динозаврів і розбити їх молотком, щоб знайти сюрприз всередині.

Як зробити яйця динозаврів своїми руками

Перш за все, вам потрібно купити набір маленьких іграшок-динозавриків, які будуть заховані в яйцях. Також для їх виготовлення вам знадобиться дитяча глина для ліплення, вазелін і пластикові формочки яєць (але можна обійтися і без них).
яйця динозаврів на Великдень
Для початку змастіть вазеліном фігурки динозаврів, щоб глина до них не пристала занадто сильно. Якщо ви використовуєте заготовки у вигляді пластикових яєць, їх також зсередини змастіть вазеліном. Наповніть м'якою глиною половинку яйця і помістіть в неї динозаврика, зверху наліпіть ще глини, щоб нею була заповнена і друга половинка, дайте глині підсохнути. Зніміть форму і нанесіть ще шар глини, щоб руками надати яйцю необхідну округлу форму.
яйця динозаврів на Великдень
Якщо таких формочок у вас немає, навколо динозаврика зліпіть з глини яйце вручну. За допомогою простих інструментів (кисті, шурупа, декоративних камінців і т.д.) ви зможете надати поверхні яєць різної текстури, щоб вони виглядали ще цікавіше. А тепер дайте виготовленим яйцям гарненько просохнути, на це буде потрібна пара днів. Колір глини повинен посвітлішати, а на дотик вона повинна бути сухою, як камінь.

Після цього ви можете пофарбувати яйця динозаврів або спробувати їх декорувати. Але ми рекомендуємо залишити їх як є – в такому первісному вигляді вони будуть максимально схожі на скам'янілість, та й важко придумати декор, який буде доречний в даному випадку.

А тепер – найприємніше!

Сховайте яйця динозавра і влаштуйте дітлахам квест. А коли всі «скарби» будуть знайдені, дайте в руки дитині іграшковий молоток, нехай розіб'є нимм кожне яйце динозавра і знайде сюрпризи всередині!
яйця динозаврів на Великдень

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас