Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ігри до дня народження (частина 2)

Хлопці грають у піратів

Частина друга статті з іграми для дитячих свят.

"У настрої"
Ведучий шопотом на вухо одному з гравців говорить, який вираз обличчя йому треба зобразити, для передачі того або іншого настрою: "Зроби щасливе лице" або "Зроби сумне лице". Решта всіх гравців відгадує "настрій".

Відгадування тіней
Один з гравців сідає поблизу світлої, по можливості не заставленої стіни, лицем до неї. Позаду, у декількох кроках встановлюється свічка або тьмяна лампа. Хто-небудь з гравців має підійти та стати між спиною того, що сидить і лампою. Лампа повинна бути поставлена так, щоб вийшла максимально різка тінь. Гравець, що сидить, не обертається, а по тіні вгадує, хто пройшов у нього за спиною. Вгаданий сідає на його місце і починає відгадувати тіні. І т.д.

Хто це?
Придумайте різні слова і напишіть їх на листах паперу, загорніть і киньте в коробку або кошик (словами можуть бути назви тварин, різні види транспорту, навіть деякі короткі назва фільмів або просте слово, яке потрібно зобразити жестами, без слів). Гравець виймає з коробки лист паперу з написаним на нім словом і прагне його показати, зобразити, а останні повинні відгадати це слово. Той, хто відгадав, отримує приз.

Хто більше придумає
Гравці придумують речення зі словами чи словосполученнями, які називає ведучий. Не повторювати того, що вже сказали товариші. Ті, хто правильно придумає, отримує фішку. Наприклад, ведучий говорить: "Весняне сонце дуже …", "Від весняного сонечка біжать …", "Весняне сонце світить ясно, нагріває …". Потім ведучий говорить: "Весняні квіти", "Весняні птахи", "Зелена трава". Можна придумувати про решту пір року. Виграє той, у кого буде найбільша кількість фішок.

З кінця в початок
Ведучий називає будь-яке слово, наприклад: "весна". Кожен з учасників гри записує це слово таким чином двічі:
В
Е
С
Н
А
В
Е
С
Н
А
Завдання гравців: у кожному ряду дописати до даних букв ще якісь, щоб вийшли слова, які складаються не менше ніж з 4 букв. Коли один з гравців першим допише слова у всіх рядах, він говорить про це останнім і всі перестають придумувати слова. Учасник, який закінчив першим записувати слова, починає зачитувати свої слова. Якщо якесь з названих слів є у інших гравців, то усі його закреслюють. Виграє той, у кого залишиться найбільша кількість не закреслених слів.

Плямографія
Для гри необхідні листи і фарби. Перед кожним гравцем чистий лист паперу. Ведучий ставить кожному гравцеві на чистий лист пляму, а гравці повинні домальовувати її так, щоб вийшло щось зрозуміле. Виграє той, чий малюнок виявиться цікавішим і смішним.

Невидиме чорнило
Один з простих рецептів невидимого чорнила − картопляний сік. Для його приготування необхідно зрізати шкурку з обох боків великої картоплі, поставити на стіл і проколупати в ній в середині дірку. У отвір, який утворився, вичавіть сік з окремих частин картоплі. Писати або малювати можна сірником, змочуючи його в «чорнильниці». Написане зробиться невидимим, як тільки висохне чорнило. А щоб прочитати послання, необхідно потримати його над вогнем або покласти на батарею.
Лимон, цибульний сік або кока-кола теж підійдуть для цього заняття. Так ви можете влашувати гру в розвідників, шукачів скарбів (намалювати карту невидимими чорнилами) тощо.

Малюнок із секретом
У цю гру грають утрьох. Береться прямокутний лист паперу, три олівці. Домовляються, хто малюватиме першим, хто другим, хто третім. Перший гравець починає малювати, а потім закриває свій малюнок, загнувши листок зверху і залишивши зовсім мало місця для продовження (шию, наприклад). Другий, не побачивши нічого, окрім шиї, продовжує, малюючи тулуб, і залишає на вигляді тільки частина ніг. Третій закінчує. Потім відкривається весь листок − і завжди виходить смішно, адже ні хто з гравців не знав, хто і що малюватиме.

Листоноша приніс посилку
Ведучий складає в ящик речі, іграшки, цукерки, фрукти. Повертається до гравців і говорить: "Сьогодні листоноша принесла посилку і вам потрібно відгадати, що там всередині". Викликає одного з гравців, той повинен описати щось із речей, які він там побачив (не називаючи їх при цьому), а останні відгадують. Виграє той, хто більше всіх відгадав із захованого в посилці.

Ручний квач
У грі бере участь дві люди. Вони сидять за столом один напроти іншого. Перша дитина кладе руки на стіл долонями вгору, другою тримає руки долонями вниз. Другий гравець швидким рухом намагається доторкнутися своїми долонями першого, заквачивать їх. Якщо квачу вдалося доторкнутися долонями товариша, то гравці міняються ролями.

Камінь, ножиці, папір
Двоє встають один напроти іншого, витягнувши вперед по одній руці, стиснувши в кулак. Сказавши: "Камінь, ножиці, папір", - кожен показує рукою один з 3-х можливих знаків. Розпрямляє долоню - це "папір". Виставляє 2 пальці - це "ножиці". Залишає руку в кулаці - це "камінь". Виграє той, чий знак виявиться сильнішим. "Папір" слабкіше чим "ножиці" (тому що вони її ріжуть), "камінь" слабкіше чим "папір" (тому та його накриває), "ножиці" слабкіше чим "камінь" (тому що він може їх розбити).

Ха-ха-ха
Завдання гравців - не засміятися. Діти сідають в круг, один з гравців говорить: "Ха!", наступний по кругу гравець говорить: "Ха-ха!", третій - "Ха-ха-ха!" і тд. Той, хто вимовить неправильну кількість "ха" або засміється − вибуває з гри. Гра триває, а ті, хто вибув, прагнуть робити все, щоб розсмішити гравців (але не торкатись їх руками). Хто засміється останній, оголошується переможцем: "царем Несміяном".

Сядемо парочкою
Усі гравці діляться на пари. Діти встають спиною один до іншого та чіпляються зігнутими в ліктях руками. Далі пари по черзі повинні сісти на підлогу. Гравці в парах одночасно сідають і витягають ноги. Потім стараються встати, згинаючи ноги і упираючись один іншому в спину. Розривати руки не можна. Виграє та пара, яка не помилиться і не впаде.


(За матеріалами цього http://school-work.net)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Які гнучкі навички розвивають настільні ігри для дітей? Досліджуємо із сімейною крамницею настілок Ґавіал

Настільні ігри для дітей – не лише розвага, це немов дверцята в цікавий світ веселих пригод. Діти дуже різні й мають залежно від віку та інтересів власні смаки, обирають конкретні жанри й види ігор. Різноманіття настілок дарує можливість кожній дитині знайти найцікавіший варіант для себе: пригодницькі, наукові, фантазійні, рольові та абстрактні ігри.

Чому важливо влаштовувати незабутні свята для своїх дітей

Дитячі свята є особливими подіями в житті кожного малюка. Вони наповнені радістю, веселощами і незабутніми спогадами. Організація свят для дітей має велике значення, оскільки створює особливу атмосферу, яка сприяє розвитку дитячої уяви, соціальних навичок та емоційного зростання. Однією з провідних компаній у сфері організації дитячих свят є https://radugamir.kiev.ua/uk/, яка пропонує широкий спектр послуг, включаючи:

Чим розважити дитину під час купання

Купання дітей – процес нелегкий. Крики, сльози, істерики – все це знайоме молодим батькам. Однак водні процедури дають змогу провести незабутні моменти зі своїм малюком. Розглянемо кілька варіантів, як купати немовля.

Свіжа ідея до Великодня: великодні яйця, прикрашені пір´ям

Перед кожним Великоднем ми ламаємо собі голову, як декорувати яйця до свята. Адже так хочеться всіх здивувати, та й свій святковий стіл прикрасити незвичайними крашанками. Але часу, на жаль, на всілякі вигадки вистачає далеко не у кожної господині. Тому ми хочемо запропонувати вам просту і дуже стильну, на нашу думку, ідею декорування великодніх яєць – за допомогою пір'я.