Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо місце проведення дитячого свята: які є варіанти?

Вибираємо місце проведення дитячого свята: які є варіанти?
 

Планування вечірки, в тому числі і дитячої, забирає чимало часу і сил. Але ж дитячий день народження хочеться зробити по-справжньому особливим, і тут, починаючи розглядати всі можливі варіанти, дійсно легко розгубитися. Справа в тому, що від місця проведення залежить в принципі все свято і його подальше планування. Вдома чи ні? А якщо ні, то які є варіанти? У цій статті ми постараємося відповісти на всі ваші питання і допомогти вибрати найкраще місце для святкування.

Вибираючи місце для дитячого свята, перше, про що ви повинні подумати – це комфорт і безпека дитини. Друге – це інтереси і потреби маленьких гостей вечірки і їхніх батьків. Третє – не забувайте про те, що і у вас є право насолоджуватися дитячим днем народження! Тому не заганяйте себе і вибирайте таке місце, де всім, включаючи вас і вашого малюка, буде затишно, весело і цікаво.

Вдома чи за межами будинку?

Найчастіше батьки вибирають святкувати дитячий день народження вдома, тому що домашню вечірку простіше спланувати і організувати, та й дитині буде комфортніше вдома. Але часто це помилка. Давайте розглянемо плюси і мінуси дитячої вечірки в домашніх умовах.

Переваги домашньої дитячої вечірки:

- Якщо дитина перехвилювалася від свята, її легше вкласти спати.

- За дітлахами легше стежити, якщо всі вони знаходяться в одній кімнаті вашого будинку.

- Як правило, домашня вечірка обходиться дешевше.

- Свято може тривати стільки, скільки ви захочете, а ще деякі гості (якщо дозволяє кількість кімнат) можуть залишитися з ночівлею (наприклад, якщо вони далеко живуть).

Недоліки домашньої дитячої вечірки

- Прибирання до і після свята вам доведеться робити самостійно;

- Те ж саме з готуванням;

- Дитині може не сподобатися бачити на своїй території так багато людей, які, до того ж, чіпають її іграшки;

- Запрошуючи дітей до себе додому, ви все ж таки ризикуєте не тільки порядком, а й ремонтом.

Де ще можна відсвяткувати дитячий день народження?

У будь-якому місті ви знайдете декілька цікавих місць для проведення дитячого свята. Це можуть бути:

Ігрові центри і майданчики. Багато з них зможуть запропонувати вам свої ідеї та сценарії для проведення дитячого свята, а також дитяче і доросле меню, аніматорів і різні розваги. Вам не доведеться ні про що турбуватися, просто відпочивати, поки дітвора розважається.

Ресторани і кафе. Багато сучасних ресторанів пропонують спеціальні дитячі меню, або ж ви можете відразу вибрати дитяче кафе, яке буде оформлене відповідним чином. А сюди вже можна запросити аніматорів, фахівців з аквагриму або домовитися провести власні конкурси.

Парк або ліс. Свіже повітря, дерева і активні розваги – мабуть, найкращий вибір для дитячого дня народження в хорошу погоду. Влаштуйте пікнік з активними конкурсами та іграми. Цей варіант також буде порівняно недорогим, але ви будете обмежені у виборі страв. І ще один нюанс, який ви обов'язково повинні врахувати – це транспортування.

Що ще обов'язково потрібно врахувати?

Звичайно, вибираючи місце проведення дитячої вечірки, відштовхуватися потрібно від комфорту і фінансової сторони питання. Але є й інші чинники, які вам також обов'язково слід врахувати.

Розмір приміщення

Якщо ви вирішили святкувати не на свіжому повітрі, то врахуйте розмір приміщення і кількість гостей. Звичайно ж, для дитячої вечірки, чим більше місця, тим краще, особливо, якщо у вас заплановані якісь конкурси і активні ігри. Але пам'ятайте, що зазвичай чим більший зал, тим він дорожчий.

Пропонований пакет розваг

Як правило, кожна розважальна програма розрахована на певну кількість гостей. Переконайтеся, що програма, запропонована закладом, підійде для вашого свята.

Меню

Діти можуть бути примхливими на рахунок їжі. Тому краще вибирайте заклад з дитячим меню або сплануйте меню самі, якщо день народження буде проходити вдома або на пікніку. Так, сендвічів або піци і канапе буде цілком достатньо. Головне, особливу увагу приділіть солодкому столу – фрукти, цукерки і обов'язково красивий святковий торт!

Не можете прийняти рішення?

Подумайте про свою дитину. Деяким дітям подобається бути в рідних стінах, де все знайомо і весело. Якщо ви думаєте, що в закладі малюк влаштує істерику, сміливо святкуйте вдома! Якщо ж ви вважаєте, що вашому чаду буде нудно в звичних чотирьох стінах, зробіть вибір на користь парку або закладу.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас