Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Все, що ви маєте знати про те, як правильно одягати немовля (частина 1)

Все, що ви маєте знати про те, як правильно одягати немовля (частина 1)
 

Якщо ви стали мамою вперше, у вас напевно ціла купа питань про все, що стосується вашого малюка. Годування, догляд і, звичайно ж, одяг немовляти. Як вибрати правильний розмір? Як одягти на малюка ці крихітні речі (і зняти їх)? Як одягати дитину в спеку і холод? – Про все це далі в нашій статті.

Як вибрати правильний розмір одягу для немовляти?

Після «0» розміру для новонароджених у більшості провідних брендів дитячого одягу, як у Carters, розміри йдуть за віком з кроком в три місяці: 3М, 6М, 9М і т.д. Цей підхід дуже зручний, але мірки дитячого одягу, як і дорослого, у кожного виробника відрізняються. У підсумку виходить, що новонароджений, якому лише пара тижнів, може носити одяг, розрахований на вік 3-6 місяців.

Теоретично можна взяти немовля з собою в магазин і приміряти на нього одяг, але насправді, звичайно ж, ніхто так не робить. Всі речі дитині купуються без примірки, ось чому так важливо правильно вгадати з розміром. Скористайтеся цими порадами:

- Якщо розмір вказано, наприклад, 3-6 місяців, цей одяг швидше за все підійде малюкові 3 місяців, але не варто розраховувати, що він буде в пору піврічній дитині.

- Пошукайте бірочку із зазначенням рекомендованого зросту і ваги, а також віку – так ви зможете точніше визначити, чи підійде одяг немовляті.

- Пам'ятайте, що розміри дитячого одягу, як і дорослого, різняться від бренду до бренду. Як тільки ви оберете для себе один або кілька брендів, вам буде простіше орієнтуватися в їхніх розмірах і підбирати відповідний одяг малюкові.

Як одягати і роздягати немовля: покрокова інструкція

Щоб одягнути немовля...

Тримаючи дитину на колінах або уклавши на ліжко, розтягніть горловину одягу і одягніть його через голову малюка. Пальцями притримуйте горловину, щоб вона не зачепилася за носик, підборіддя або вушка крихітки. Не намагайтеся силою проштовхнути дитячу ручку в рукав. Замість цього засуньте свою руку в рукав зі сторони манжета, візьміть ручку дитини і просуньте в рукав.

Щоб роздягнути немовля...

Спочатку зніміть рукави (по одному за раз), підтримуючи спинку і голову дитини. Потім розтягніть горловину і акуратно знімайте одяг, допомагаючи собі пальцями, щоб вона не зачепилася за підборіддя, носик або вушка малюка.

Щоб одягти домашній або прогулянковий комбінезон на немовля...

Спочатку засуньте ніжки в штанини, потім одягайте рукава (по одному за раз) і застібайте комбінезон або піжаму.

В наступній частині статті читайте про те, як одягати дитину в холодну і жарку погоду, як одягати недоношеного малюка, який одяг краще за все купувати таким крихіткам, а також трохи про сповивання.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас