Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Пісні другі страви

Пісні другі страви

Овочеве рагу

Овочеве рагу робиться з практично будь-яких овочів, які є під рукою. Вони ріжуться кубиками і кидаються на сковороду один за одним в залежності від того, скільки даному овочу потрібно смажитися до м´якості.

Ось приклад послідовності закладки для деяких овочів: морква, капуста, цибуля, картопля, солодкий перець, баклажани підготовлені (їх треба потримати деякий час порізаними і посоленими, потім віджати від гіркого соку), кабачок, патисон. Всі підготовлені овочі обсмажуються, солятся (можна підлити невелику кількість води, щоб при тушкуванні не підгоріло), накриваються кришкою, вогонь збавляється до мінімуму, і все разом тушкується до готовності (вибір тривалості готування - за вами, при довгому тушкуванні з помішуванням овочі будуть більш м´якими, блюдо наближається за консистенцією до ікорного варіанту). Квашені овочі краще тушкувати окремо, щоб уникнути затвердіння деяких продуктів, і близько до готовності перемішати з основною масою тушкованих овочів. Наприкінці додаються спеції, зелень і часник.

Перець фарширований

Перець вимити, вийняти насіння і "хвостики". Цибулю нарізати кільцями і обсмажити в олії до золотистого кольору. Коріння очистити, нарізати соломкою і зтушкувати в маслі до напівготовності. Помідори (знявши шкірку) протерти через сито і масу довести до кипіння, після чого варити 15 хвилин, додати сіль, перець і варити ще 10 хв. Зелень дрібно нарізати. Овочі, приготовлені для фаршу змішати з відварним рисом і заповнити ними перці. Комбінація овочів може відрізнятися від запропонованої, крупу теж можна поваріювати (хороша гречка), додавати гриби, соєве м´ясо і т.п. Приготуємо заливку: обсмаживши цибулину, морквину, обріз перцю, томат чи помідори заливаємо на укладені в посуд нафаршировані перці, тушкуємо до готовності, близько до кінця готовності додаємо часник.

Капуста з рисом

1 качан капусти, 3-4 цибулини, 100 г рису, 3 столові ложки варення з чорної смородини, півсклянки води, 100 г рослинної олії. Цибулю нарізати, обсмажити на салі. Капусту нарізати, змішати з цибулею. У посуд налити масло, далі шаром капусту з цибулею, зверху - рис, варення, залити водою. Варити на слабкому вогні під щільною кришкою досить довго, аж до 4 годин. Незвичність смаку цієї страви додає вживання смородинового варення замість більш традиційного томата.

Піца з овочами

Тісто: у 250мл води кімнатної температури розмішати 2 чайні ложки сухих дріжджів і чайну ложку цукру. Чекаєте 15 хвилин десь поки утворюється пінка. В іншій мисці змішуєте 350 гр борошна і солі туди за смаком, робите там поглиблення і вливаєте цю дріжджову водичку + 3-4ст. ложки олії краще оливкової. Розмішуєте... Тісто повинне вийти пружним - щоб до рук не липло. Нехай 1 годину підніметься і все, можна розділити на 2 частини і ось вам готові 2 кола для піци.

Начинка: різані печериці попередньо відварені + тонко нарізані солоні оргурчікі і трохи свіжих + помідори + маслини + можна на дно цибульку півкільцями + пластинки картоплі попередньо звареної в мундирах!

Пісний картопляний рулет з грибами та овочами

Тісто:
• 700г картопляного пюре;
• 3 ст ложки без верху крохмалю.

Начинка:
• 250г цибулі;
• 250г моркви;
• 250г грибів;
• ~ 1 чайна ложка солі.

Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на середній тертці.

У сковороді розігріти олію і покласти цибулю. Обсмажувати на великому вогні при постійному помішуванні до легкої прозорості та початку розм´якшення цибулі. Всипати терту моркву. Перемішати, вогонь зменшити до нижче середнього і обсмажувати при періодичному помішуванні до м´якості.

Гриби дрібно порізати або натерти на крупній тертці. Всипати гриби в сковороду з овочами. Вогонь прибавити. Перемішати. Смажити приблизно 3 хвилини при помішуванні. Посолити за смаком. Картопляне пюре підігріти до теплого. Якщо пюре дуже жорстке, додати кілька ложок окропу і добре перемішати, щоб не було грудок. Вмішати крохмаль.

Деко застелити папером для випічки. Викласти картопляну масу прямокутником 30х25см. Поставити в розігріту до t = 200 - 220 ° C духовку на 15 - 20 хвилин - до легкого зарум´янювання. Деко вийняти і по картопляному пласту розподілити овочеву начинку. Пласт обережно згорнути в рулет, одночасно відокремлюючи папір.

Верх рулету змастити рослинною олією або міцним чаєм. Поставити в духовку на 15 хвилин.

За матеріалами dom.sibmama.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас