Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Грибні оладки та солодкі пончики до пісного столу

Грибні оладки та солодкі пончики до пісного столу
 

Словосполучення «пісна їжа» абсолютно не обов’язково мусить бути синонімом до слів «несмачна» або «неситна» їжа. Вмілі господині вже давно довели цей факт на практиці, їхні сім’ї навіть не помічають, що під час постів на певні продукти введені обмеження, адже пісні страви також можуть бути ситними і багатими за смаком.

На підтвердження цих слів, пропонуємо Вам два рецепти пісних страв: пишні оладки та пончики, які дуже швидко готуються, і добре смакують. Оладки – популярна страва в час посту, адже їх рецепти можна варіювати, інтерпретувати, додаючи свіжих смакових відтінків, а під час приготування залюбки можна обійтися використанням пісних продуктів.

Пісні оладки з грибами

0,5 л води 25 г дріжджів (пресованих) 0,5 ст. л. цукру щіпка солі 3-4 середніх цибулини 300 г печериць цибуля за смаком борошно Дріжджі розвести в теплій кип’яченій воді, додати цукор, сіль, потерту на дрібну тертку цибулю та дрібно порізані (кубиками) гриби - все змішати. Додавати борошно (перемішуючи) до набуття масою консистенції густої сметани. Накрити миску з тістом на оладки чистим рушничком і поставити в тепле місце, щоби підійшло. Смажити оладки на розігрітій сковорідці, в олії (викладати ложкою).

Пісні пончики до чаю

600 мл води 100 г олії 150 г цукру 50 г дріжджів (пресованих) борошно - скільки візьме тісто цукрова пудра для оздоблення 100 мл води перекип'ятити з олією та цукром. Опісля до цієї суміші додати ще 500 мл холодної води та дріжджі – розтерти. Додати борошно та замісити легке тісто. Розкачати його та витиснути пончики бажаної форми (наприклад бублики з діркою всередині). Смажити з обох сторін у великій кількості розігрітої олії. Коли охолонуть - обкачати в цукровій пудрі. Смачного!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас