Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казки, вірші, скоромовки...

Розвивайтеся спілкуючись! У цьому розділі ви знайдете найрізноманітніші дитячі казки, українські вірші, скоромовки та загадки для дітей. 
скоромовки вірші, колядки, казки загадки

Дитяча казка: Добрий паровозик

Заїхав якось у ліс маленький паровозик з трьома вагончиками. Їде лісом, милується красою, а лісові звірятка здивовано його розглядають.

Дитяча казка: Як літери втекли

Одного разу в книзі казок посварилися літери. Літера А сказала: «Я тут найголовніша, тому що з мене починається алфавіт. Значить, я буду вирішувати, кому з вас стояти біля мене». Літера О заперечила: «Я хоч і не перша, але найкругліша. Ось візьму і всіх розштовхаю своїми круглими боками!». А літери Й та Ї заявили, що оскільки вони найвищі, значить - найголовніші. Літера Я весь час кричала: «Та я вам! Так я тут! Я-я-я! ». Але інші літери її не слухались, тому що кожна говорила щось своє. Зрештою, літери почали розштовхувати один одного, випали з книжки і розсипалися по всьому будинку.

Дитяча казка: Як кіт подружився з мишеням

Мама миша говорила сину мишеняти: «Поки ти маленький, не ходи на вулицю сам. Там багато небезпеки для малюків, наприклад, машини і коти ». Мишеня слухало, погоджувалося, але думало, що з ним нічого поганого не станеться.

Дитяча казка: Маленький лицар та Злодій Мікроб

В казковому королівстві жили-були мама Королева та батько Лицар. У них народилося три сини. Два старші сини виросли великими, кремезними хлопцями та стали лицарями, як батько. Вони захищали королівство від ворогів та завжди були першими в усіх справах, де потрібна була міць та сила. А третій, молодший син Королеви та батька Лицаря, якого звали Альберт, виріс маленького зросту та щуплий. Він був таким слабким, що навіть бігати йому було важко, не те, що воювати. Через це Альберт страждав, і лише уві сні бачив себе великим та сильним.

Дитяча казка: Дракон і Фея солодких снів

У казковому лісі жила Фея солодких снів. Вона збирала лісові трави і ягоди, сушила їх і складала в спеціальні мішечки. Це були мішечки солодких снів. Той, хто погано спав або не міг заснути, міг прийти до Феї і взяти такий мішечок. Варто було відкрити мішечок і лягти в ліжко, і людина швидко засинала і міцно спала всю ніч.

Дитяча казка: Ведмежий Новий рік

Прийшла зима. Вcі ведмеді міцно спали в своїх барлогах. Лише один ведмідь Криволапик не поспішав лягати спати, а ходив лісом туди-сюди.

Дитяча казка: Кошлате диво

Хлопчик Іллюша давно мріяв про собаку. Він просив батьків подарувати йому песика, та мама з татом щоразу відповідали: «Буде в тебе песик, як прийде час».

Віршована дитяча казка: Балакучий їжачок

Кожен ранок їжачок
Починає з балачок.
Спершу він попід горбком
Теревенить з гусаком.
Потім з півнем залюбки
Обговорює плітки.

Різдвяна казка: Крижаний янгол

Напередодні Нового року в міському парку з'явилася крижана скульптура, яка зображала янгола. Цю скульптуру зробив і подарував місту один хороший майстер.

Дитяча казка: Дід Мороз захворів

Діти та дорослі готувалися до святкування Нового року. Готувалися й Дід Мороз та його помічники. Вони прикрасили новорічну ялинку, складали подарунки для дітей, перевіряли, чи в порядку санчата та одяг Діда Мороза.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас