Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казки, вірші, скоромовки...

Розвивайтеся спілкуючись! У цьому розділі ви знайдете найрізноманітніші дитячі казки, українські вірші, скоромовки та загадки для дітей. 
скоромовки вірші, колядки, казки загадки

Дитяча казка: Тарган і Крихітний палац

Одного разу Муха розповіла Таргану, що в будинку неподалік можна вдосталь поласувати смачними крихтами.

Дитяча казка: Мандрівка повітряного літака

На день народження Дмитрику подарували повітряну кульку у вигляді великого барвистого літака на мотузці.

Дитяча казка: Скарби острова Дракона

Піратський корабель борознив хвилі Великого океану. Розбійники дивилися в свої підзорні труби в пошуках кораблів мандрівників або торговців. Однак на їхньому шляху вже давно не зустрічалися ні кораблі, ні земля.

Дитяча казка: Порятунок Бірюзової планети

Капітан Старр і його команда астронавтів знову вирушили в космічну подорож. Як завжди, у них було важливе завдання - перевірити карту Галактики, позначити нові планети, які зустрінуться на шляху.

Дитяча казка: Жаба та чарівний камінець

Жила-була в пустелі ящірка. Вона мала гарну вдачу, була розумною, веселою й чуйною, тому у неї було багато друзів. Усі мешканці пустелі любили та поважали її. Усі, окрім плямистої жаби. На відміну від ящірки, у жаби був кепський характер. Жаба була злою буркотливою скнарою, була невихованою, тому ніхто не хотів з нею дружити. Однак плямиста жаба заздрила ящірці і звинувачувала її в своїй самотності.

Дитяча казка: Крутько-Незасинайко

У мами-собачки було троє синочків-цуценят – біленький Сонько, чорненький Хвалько та руденький Крутько. Цуцик Сонько отримав своє ім’я тому, що він дуже любив поспати. Навіть сонечко, що зранку лоскотало його за носик, не завжди могло його добудитися. Цуцик Хвалько звався так тому, що голосно гавкав на весь двір, вихваляючись, який він вже дорослий. А Крутько отримав своє ім’я за те, що був вертлявим і непосидючим песиком.

Дитяча казка: Ліпуни з Пластилінії

В казковій країні Пластилінії, серед паперових лісів жили-були ліпуни. На вигляд усі ліпуни відрізнялися один від одного: хтось був схожий на звичайну або фантастичну тварину, хтось – на чоловічка, а хтось– на монстрика. Втім, усі ліпуни товаришували один з одним та весело проводили час разом. Наприклад, ліпуни-чоловічки каталися на ліпунах-конях, а ліпуни-монстрики грали у схованки з ліпунами-їжачками. У ліпунів була одна особливість – всі вони були тендітними, тому ставилися один до одного з обережністю.

Дитяча казка: Супер-муха

Жив-був у лісі ведмедик-боягуз. Він боявся усього на світі ще сильніше, ніж самий боягузливий заєць.

- Ведмедику, ти ж такий великий! Не будь боягузом! – підбадьорювали його одні.

- Такий великий, а всього боїться! – насміхалися інші.

Дитяча казка: Метеликова галявина

Посеред густого лісу розмістилося дивовижне місце – квіткова галявина. Навкруги були міцні дуби, високі клени, і тут раптом поміж них з’являлася галявина з різнокольоровими запашними квітами.

Дитяча казка: Сімпл-невдаха

Жив-був на світі чоловічок Сімпл. Був він бідним та самотнім, ще й невдахою. Навіть його тендітна хатка одного разу розвалилася від сильного вітру. Не залишилося у Сімпла нічого, окрім собаки.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас