Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Особливості дієти при діабеті 2 типу, огляд дозволених продуктів

Цукровий діабет 2 типу часто називають хворобою неправильного способу життя. В результаті споживання великої кількості вуглеводів та жирів знижується чутливість клітин до інсуліну. Цукор погано засвоюється, а в організмі з'являється вільна глюкоза. Щоб боротися з цією недугою, необхідно нормалізувати своє харчування. Основа харчування при діабеті 2 типу – звести до мінімуму споживання вуглеводів.

Види, причини виникнення та принципи лікування гемангіоми

Гемангіоми – плями, які з'являються на тілі та інших відкритих ділянках голови, шиї та на руках. Крім того, можуть зустрічатися на кістках, та навіть внутрішніх органах. Визначити гемангіому може лише кваліфікований лікар у стаціонарі. Найчастіше для цього проводиться візуальний огляд. Багато хто вважає, що гемангіома відноситься до раку, але насправді це не так.

Війна, страх і відчай: чи можливо в такий час залишатись у ресурсі?

Страх, паніка, постійний стрес та відчай, життя у підвішеному стані та постійне очікування змін на краще – це нормально під час війни. Як і безпричинні сплески оптимізму та надії. У ці трагічні часи наша психіка випробовується на міцність, почуття та емоції постійно змінюються, і ця «норма» – наша нова реальність. Як же не дати собі застрягти в негативі, навчитися жити і залишатися в ресурсі, незважаючи на воєнний час?

Перша медична допомога дітям за невідкладних станів

Невідкладна медична допомога дітям включає комплекс дій, яких необхідно дотримуватись у форс-мажорних випадках. Далі обговоримо принципи надання невідкладної медичної допомоги дітям.

Порушення гормонального фону – причини, симптоми та лікування

Від балансу гормонального фону залежить здоровий стан організму — від зросту та ваги до роботи внутрішніх органів людини. Своєю чергою порушення негативно впливає на здоров’я людини.

Як побороти синдром фантомної сирени?

За період війни багато звичайних повсякденних звуків для більшості стали лякаючими, адже асоціюються тепер із сиренами, ворожими літаками, ракетними ударами тощо. А іноді ці звуки можуть звучати в голові навіть за умов тиші, змушуючи боятися та ховатися. Усе це називається синдромом фантомної сирени, який не тільки заважає жити, а й негативно позначається на ментальному здоров'ї. Як же з ним боротися?

Українські аптекарі закликають не вірити фейкам про зачинені аптеки

Українські мережеві аптеки об’єдналися в асоціацію ГС «Аптечна професійна асоціація України». Всi аптеки та аптечні мережі сьогодні співпрацюють з МОЗ та великими логістичними компаніями, щоб стабільно забезпечувати цивільне населення ліками.

«Аптека Доброго Дня» терміново шукає працівників, щоб відкрити більше відділень

Щоб задовольнити потребу українців в ліках під час війни і не допустити гуманітарної кризи, «Аптека Доброго Дня» планує відкрити максимальну кількість своїх філій. Для цього компанія запрошує на роботу медиків та фармацевтів.

Куди евакуюватися, якщо у вас є складні хвороби та залежності від медикаментів

Наразі особливим питанням є евакуація з територій України людей, які мають специфічні хвороби. Оскільки логістика медикаментів, робочий графік аптек та можливість придбати лікарські засоби можуть бути обмежені, то в цьому матеріалі зібрані всі деталі:

Важлива інформація для всіх, кому потрібні ліки

Наразі маємо важливу інформацію для всіх, кому потрібні ліки:

1. Контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19 приймає дзвінки та запити щодо критичних потреб

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас