Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховання

Існує безліч методик виховання дітей, десятками мов світу написані тисячі книжок з виховання. Нам дуже шкода, що зібрати всі ці матеріали з виховання в рамках одного проекту неможливо. Тому ми вибираємо найкраще – те, що дійсно допомагає у вихованні, орієнтуємося на відгуки батьків та на реальний досвід. Сподіваємося, наші статті та поради з виховання дітей допоможуть вам виховати щасливу, розумну та сильну особистість.

Якщо дитина боїться лікарів

Похід на медичний огляд і процедури часом перетворюється для мам з дітьми в сущий ад. Якщо дитині одного разу зробили боляче у процедурному кабінеті, вона може розплакатися на всю поліклініку або навіть навідріз відмовитися від спілкування з медпрацівниками. Більш того: стрес може виявитися таким сильним, що згодом при виді людини в білому халаті малюк буде впадати у справжню істерику. Як цього не допустити?

Як розповісти дитині про секс?

Як розповісти дитині про секс? У багатьох батьків таке формулювання питання іноді викликає навіть обурення: мовляв, для нас важливо, ЩО можна і потрібно розповісти дитині про секс, а ЯК це зробити - ми, батьки, зі своєю дитиною самі розберемося.

Дитячий онанізм: норма чи патологія?

Ви застали свою дитину за грою зі статевими органами? Ви були настільки шоковані, що не знали, як реагувати? Що це: розваги, розбещеність або хвороба?

Разом до здорового майбутнього

Підлітковий вік, це один із найцікавіших і дуже важливих періодів у житті – період, коли людина стає дорослою. Під впливом статевих гормонів тіло починає змінюватися. Разом з ним змінюється психіка, бажання, інтереси, захоплення.

І ці люди не дозволяють мені колупати...

Зізнайтеся, що ви коли-небудь, та гризли нігті. Або хоча б смоктали задумливо олівець. Це справа минула, але вас турбує те, що так само робить ваша дитина. Проходять дитячі шкідливі звички з віком, чи треба докласти до їх викорінення якихось зусиль? Багато дітей повертаються до своєї шкідливої звички в ситуації ускладнень або роздумів. Вона допомагає їм не відволікатися на навколишній світ, зосередитися на своїх думках, відчувши своє тіло: "Ось він, я! Тільки-но вкусив свій ніготь".

Прийомна дитина

Якщо ви вирішили усиновити або удочерити дитину, вам слід мати на увазі два найважливіших моменти: по-перше, її треба брати в родину по можливості новонародженою, прямо з пологового будинку; по-друге, потрібно розповісти їй про те, що вона не рідна, як дільки малюк буде в змозі зрозуміти це. Все це є важливим з наступних причин.

Підлітки і контрацепція: поговоримо «про це»

Після розпаду Радянського Союзу з’ясувалося, що секс таки існує. Він увірвався до нас шаленою хвилею, і нова генерація швидко це зауважила. Підлітки є найбільш незахищеною групою сексуально активного населення. Для них усе просто, легко, приємно, а головне – природно. Круговерть інтимних стосунків вабить тих, хто наче ще вчора бавився іграшками, а тепер вперто твердить – «Хочу і буду!»

Чого бояться діти?

Страх - природне людське почуття. Звучить банально, але так воно і є. Він попереджає нас про небезпеку, тим самим попереджаючи і захищаючи нас від неї. Страх - невід´ємна частина інстинкту самозбереження, і якби не він - говорити про страхи було б нікому і не з ким. Однак, дитячі страхи нерідко дивують нас своєю непослідовністю.

Як дізнатися про настрій дитини за її малюнком

Як часто, дивлячись на свою дитину, ми хочемо знати, що ж у цій маленькій голівці діється, про що наш малюк думає, і що його непокоїть. На ці питання можна відповісти, «прочитавши» дитячий малюнок.

Як спланувати дозвілля дошкільнят

Від двох до шести років – це один з найважливіших періодів формування людської особистості. В цьому віці дитина осягає більшу частину свого розмовного словника, вчиться спілкуванню, елементарній граматиці, кольоровому і звуковому світосприйняттю, дрібній моториці, розвиває грацію та зграбність на все подальше життя.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас