Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Музей новин запрошує на сімейний уїк-енд

Музей новин запрошує на сімейний уїк-енд

Музеї і театри відвідують тільки 2,5% українців. Такі невтішні результати засвідчило дослідження центру «Соціс». На думку експертів, однією з причин непопулярності виставкових просторів є стереотип про нудні і нецікаві експозиції. Більшість досі думає, що в сучасних музеях не можна нічого чіпати руками і розмовляти, а тільки уважно слухати екскурсовода. В Європі цей стереотип успішно перемагають. Наприклад, лондонську галерею «Тейт» в середньому відвідують 7,2 мільйона людей щороку, а Дрезденську галерею – 3 мільйони.

З недавнього часу і в Україні музейні простори стали усвідомлювати себе таким місцем, де за допомогою інтерактивів можна доступно і цікаво розповісти про важливі речі відвідувачам різного віку. Саме такий спосіб обрали організатори виставкового проекту Музей новин, який відкрився в «Мистецькому Арсеналі». За перші два тижні роботи експозицію вже побачили більше 30 тисяч чоловік. Кияни та гості столиці спеціально приїжджають сюди цілими сім'ями. Тому 18-19 березня організатори виставки вирішили провести сімейні вихідні в Музеї новин. А 18 березня о 12:00 виставку відвідає зіркова гостя – ведуча ТСН Марічка Падалко. Всі бажаючі зможуть сфотографуватися з нею на пам'ять.

У музеї діти і дорослі зануряться в світ телевиробництва і зрозуміють, як створюються новини. Школярі відчують себе журналістами ТСН у відтвореній студії і приміряють костюм космонавта або військового оператора в віртуальній примірочній. Також маленькі гості дізнаються історію України цікавим та інтерактивним способом, коли ілюстрацією до значимих новин служать артефакти того часу. А батьки, бабусі і дідусі згадають, що пережила Україна на шляху до здобуття незалежності, і знову відчують себе свідками найбільш пам'ятних днів за останні 26 років.

«Тут дуже цікаво, і є чим зайнятися протягом цілого дня. Ніби занурюєшся в інший світ. Можна розглянути багато цікавих історичний речей, приміряти окуляри віртуальної реальності, сфотографуватися з відомими телеведучими, яких щодня ми бачимо тільки по телевізору», - ділиться враженнями 12-річна відвідувачка Аня.

Крім того, організатори виставки оголошують конкурс на найоригінальніше сімейне селфі. Тому пропонуємо вам зібрати всіх членів сім'ї в Музеї новин і викладати фотозвіти з враженнями від експозиції в соціальну мережу Instagram з хештегом #музейновин. Імена переможців, які отримають сувеніри від ТСН, будуть оголошені на сторінці в Facebook: https://www.facebook.com/newsmuseum.tsn.

Музей новин, 2-26 березня.

Графік роботи: вівторок-неділя, з 11:00 до 20:00.

Графік екскурсій зі співорганізаторами проекту Ярославою Гресь і Юлією Вагановою: 18-19 березня, 11:00, 12:00, 13.00.

Місце: «Мистецький Арсенал», вул. Лаврська, 10-12.

Вартість квитка: 60 гривень. Для дітей, студентів та пенсіонерів – 30 гривень.

Всі кошти від продажу квитків підуть на розвиток культурних проектів «Мистецького Арсеналу».

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас