Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

#чикчирикявдомике: в Україні набирає популярності флешмоб, який запустили діти

#чикчирикявдомике: в Україні набирає популярності флешмоб, який запустили діти

Понад 500 публікацій за 72 години – флешмоб #чикчирикявдомике заполонив соціальні мережі. Ініціативу запустили маленькі мешканці «Дачі» – єдиного в Україні центру, де діти, що хворіли на рак або проходять лікування, одужують і живуть разом зі своїми сім’ями безкоштовно. «Дачників» підтримали відомі бізнесмени, блогери і пересічні українці.

Знайомі з дитинства слова «Чик-чирик я в домике» – це символ безпечного місця, де можна сховатися від негараздів. Для онкохворих дітей з усієї України таким будиночком є центр «Дача», створений благодійним фондом «Запорука»*.

«За 8 років ми прийняли 1000 дітей, які стали рідними, – розповідає президент БФ «Запорука» Наталія Оніпко. – Під час відкриття центр називався «Посмішка». Але діти почали називати його «Дача», тому що для них це місце радості. Будинок, вільний від крапельниць, уколів і болю. Будинок, де вони забувають про хворобу та одужують швидше. Мета флешмобу – підтримати «Дачу» і подарувати віру в майбутнє ще сотням дітей».

Правила участі прості: долонями «збудувати» над головою «будиночок», сфотографуватися та передати естафету друзям. За участь кожного з друзів перераховувати кошти для «Дачі» на сайті zaporuka.org.ua/dopomohti.

Один із найпопулярніших постів належить блогеру та співзасновниці PR-агенції Gres Todorchuk PR Ярославі Гресь:

«Я обожала в детстве играть в квача. Бежишь-бежишь, вдруг замер и кричишь громко: «Чик-чирик, я в домике!»

Чик-чирик. Птичка в домике. Ей ничего не грозит. Правило чик-чирика было священно. Прикасаться к тому, кто «в домике», было совершенно недопустимо. Сложенные над головой руки, воображаемая крыша твоего домика, были 100-процентной гарантией безопасности.

Флешмоб «Чик-чирик, я в домике» посвящен одному невероятному домику. Дети из Института рака назвали его «Дача». Это большой трехэтажный дом в Киеве, где они могут жить вместе со своими родителями во время и после лечения, когда медленно, но уверенно идут на поправку. Дом, где они выздоравливают быстрее, потому что мама рядом, дом, где их жизнь начинается вновь. Дом самой сильной надежды, невероятной веры. Дом, принявший за 8 лет больше 1000 детей!

Давайте поможем Центру «Дача» и ее маленьким дачникам радостно встретить Новый год и дать надежду еще сотням, сотням детей!»


До флешмобу у підтримку онкохворих дітей долучилися колективи багатьох компаній, а також відомі бізнесмени, серед яких Гарік Корогодський:

https://www.facebook.com/garik.korogodskiy/posts/10210654697508272?pnref=story

«Я СТАРАЮСЬ НЕ РЕПОСТИТЬ.
Стараюсь никогда, особенно, когда меня отмечают.
И сам никогда никого без нужды не тегаю, разве что похвалить.
Но тут другое. Святое.
Потому что #чикчирикявдомике».


Ольга Руднєва, керівник фонду «АнтиСНІД», розповіла у публікації про свій досвід відвідування онкологічних клінік:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156660795788538&set=a.10152024578718538.444358.571728537&type=3&theater

«Я много времени провела в онкоклиниках. В хороших, плохих и очень хороших. Из плохих хотелось бежать, о хороших хотелось поскорее забыть, а в очень хорошие хотелось никогда не возвращаться.

Дети с диагнозом рак проводят почти все своё время не на площадках, а в больницах. Иногда между курсами лечения бывают перерывы, и надо искать дом на время в Киеве.

Такой дом для них создала Наталья Онипко. Дом, в котором за 8 лет было больше тысячи жильцов!!! Здесь можно перевести дух, здесь никто не спросит, почему нет волос, здесь можно завести друзей и даже поиграть в квача. И этому дому нужна поддержка».


Також флешмоб підтримали діти, що колись жили на «Дачі» та вже перемогли рак.

Серед них Настя Берестенко, що два роки вела відчайдушну боротьбу з агресивною формою раку крові. На лікування дівчинки збирали кошти всією Україною. Сьогодні у Насті красиві кучері, і вона фотографується в «будиночку», щоб допомогти «Дачі».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1512247862174320&set=a.515679518497831.1073741826.100001673612767&type=3&theater

*БФ «Запорука», проектом якого є «Дача», – один із найстаріших фондів в Україні з 10-річною історією. Головний партнер «Запоруки» – італійська благодійна організація Soleterre, що означає: усі звіти ведуться за європейськими стандартами та є у відкритому доступі на офіційному сайті фонду. БФ «Запорука» один із лідерів Національного рейтингу благодійників.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас