Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Передбачається удосконалити систему соціального захисту у сфері створення сприятливих умов для розвитку багатодітної сім´ї

Передбачається удосконалити систему соціального захисту у сфері створення сприятливих умов для розвитку багатодітної сім´ї

Комітет з питань соціальної політики та праці підтримує законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей.

Законопроектом (реєстр. №2448), поданим Президентом України В.Ющенком, пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю України, законів: "Про відпустки", "Про охорону дитинства", "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною", якими передбачається удосконалити державну систему соціального захисту у сфері створення сприятливих умов для розвитку багатодітної сім´ї та кожного з її членів. Зокрема, глава держави пропонує запровадити з 1 січня 2009 року комплекс додаткових норм щодо: посилення державної підтримки багатодітних сімей щодо надання сім´ям права на отримання у позачерговому порядку квартир, 50% знижки плати за користування житло-комунальними послугами тощо, дітям - безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів, проїзд транспортом загального користування, навчання у вищих навчальних закладах, батькам додаткові відпустки та надбавку до пенсії.

Члени Комітету загалом підтримали законодавчу ініціативу, спрямовану на посилення державної підтримки працівників, які мають дітей. Водночас, народні депутати зазначили, що збільшення тривалості додаткової відпустки потягне за собою незначні витрати з державного бюджету та роботодавця.

Крім того, на думку парламентаріїв, запропоновані зміни потребують додаткового обґрунтування, оскільки встановлення додаткових пільг "негативно сприймається роботодавцем та погіршує конкурентоздатність працівника на ринку праці".

Комітет вважає, що з урахуванням висловлених пропозицій законопроект може бути ухвалений у першому читанні.

За матеріалами unian.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас