Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Коли починати спілкуватися з дитиною? – Ще до того, як вона народилася!

Коли починати спілкуватися з дитиною? – Ще до того, як вона народилася!
 

Вчені стверджують, що дитина, яка знаходиться в лоні матері, може знати і відчувати набагато більше, ніж прийнято вважати. Отже, спілкуватися з нею потрібно починати ще до того, як малеча народиться. Адже кожну дитину спонукає до розвитку її природне середовище, яке створює мама.


Спілкування не обов’язково має відбуватися вербально: дотик (до живота вагітної), фізичні вправи, слухання музики (причому доведено, що для кращого розвитку нервової системи дитини, це має бути не лише класика, як всі звикли вважати; чим різноманітніший досвід меломана, що живе в животику – тим краще!). Мамин голос, що ніжно звертається до малечі, яка ще не народилась, але вже живе і її серденько б’ється, або мелодійна колискова – це прекрасно, і дуже потрібно. Татко також повинен брати участь у цих перших спробах «знайти контакт». Проте пам’ятайте, що такі подразники позитивно впливають на розвиток дитини лише за умови, що вони не є надмірними, шокуючими і т.д.!

Корисним є спів під час вагітності. При чому, спів матері позитивно впливає не лише, на малечу, якій він «присвячується», а є корисним і для самої вагітної. Адже спів зміцнює легені, виробляє глибоке дихання, гарну осанку, розвиває творче мислення, повертає гармонію. Особливо цікаво, коли вже після 20 тижня вагітності, малюк може реагувати на музику, штовхаючись. Спів мами, особливо, якщо вона імпровізує, - сприяє розвитку клітин головного мозку дитини, розвиває творчі здібності в майбутньому. Це чудовий спосіб спілкування! Різні дослідження довели, що після народження, малюки впізнають пісні і мелодії, які їм наспівувала, або вмикала для слухання мама під час вагітності (спеціальні датчики прикріплювали до пустушки, яку смоктав малюк, чуючи знайому мелодію, він починав активніше смоктати, робив це в такт музиці! =) Безліч інших досліджень було проведено у різних країнах, і всі вони довели, що дітки в утробі матері здатні відчувати, запам’ятовувати, і в якійсь мірі навіть навчатися.

Ось чому так корисно спілкуватися з дитиною ще до її народження. А вже спосіб спілкування обирайте самі, дослухаючись до серця. Малюк вам сам підкаже, що йому подобається!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Готуємося до вагітної фотосесії: поради майбутнім мамам

За останні роки величезної популярності серед майбутніх мам набрала тенденція фотографуватися у своєму «цікавому положенні». І зараз вагітні фотосесії не втрачають своєї актуальності – кожна майбутня мама намагається не втрачати можливості поповнити свій фотоальбом красивими фотографіями з животиком. Але що потрібно зробити, щоб ці фото були дійсно гарними? Чи потрібно готуватися до такої фотосесії? Коли фотографуватися? Як позувати? Про все це ми і поговоримо далі.

Як колір одягу впливає на стан вагітної

Про те, що кольори впливають на наш настрій і загальний стан, відомо давно. І якщо чоловіки змінюють одяг у міру забруднення, то жінки в залежності від зміни настрою, а це може відбуватися по кілька разів на день. Але не тільки настрій впливає на те, що ми носимо, але і те, що на нас одягнуто, впливає на наш настрій.

Як виглядати стильно під час вагітності?

Крім здоров'я малюка і майбутніх пологів дуже багатьох майбутніх матусь турбує ще одна проблема – як продовжувати виглядати стильно під час вагітності? Перше, що хотілося б сказати, всупереч загальним стереотипам, вам не потрібно відразу ж переходити на великий мішкуватий одяг і запозичувати речі з гардеробу свого чоловіка. Знайдіть хороший інтернет-магазин з якісним брендовим одягом, такий як http://www.studio-fashion.com/ і продовжуйте одягатися стильно! Не обов'язково витрачатися на одяг для вагітних – вам просто потрібно перейти на одяг трохи інших фасонів. Але виглядати під час вагітності стильно зовсім нескладно, і наші поради допоможуть вам у цьому.

Зміна смаку, нудота під час вагітності. Як собі зарадити?

Існує багато перебільшених легенд-міфів про дивні (м’яко кажучи) кулінарні уподобання вагітних (на кшталт поєднання оселедця з шоколадним тістечком). Дійсно, вибірковість смаку, прагнення до дивних поєднань продуктів має місце під час вагітності. Найчастіше вагітні мають особливий потяг до солодкого або кислого. Це тому, що відчуття смаку і нюху під час вагітності загострюються або змінюються.