Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Додатковий заробіток для матусь в декреті

Додатковий заробіток для матусь в декреті
 

Для більшості сучасних мам декретна відпустка означає зовсім не тимчасовий відпочинок за щасливої нагоди поповнення родини. Це не тільки величезна радість, а й значне збільшення навантаження для жінки на тлі значного зменшення доходів. Спроби заощадити призводять лише до думки про те, що потрібен додатковий заробіток, причому бажано на дому і за гнучким графіком.



Практично кожна сучасна жінка в цій ситуації задається питанням як мамі можна заробити в декреті? Варіантів лише два: додаткова фізична праця чи розумова робота. У кожного з варіантів є свої плюси, мінуси, переваги і недоліки. Давайте ж розглянемо детальніше ці обидва варіанти.

Фізична праця

Цей варіант підходить для тих матусь, які добре вміють щось робити. Причому, це заняття у вас не повинно займати весь час, і ви повинні витрачати на нього мінімум зусиль. Тому як, якщо у вас всі сили будуть йти на додатковий заробіток, від цього в першу чергу буде страждати ваш малюк.

Переглядаючи форуми, де матусі з досвідом роботи на дому діляться своїми порадами, ви виявите, що існує величезна кількість речей, які можуть принести вам додатковий дохід. Ось кілька з них:

• Ручна робота. Якщо ви вмієте і любите в'язати, шити, вишивати, пекти торти та інше, тоді чому б не розмістити пару-трійку оголошень про те, що ви готові зробити щось під замовлення? Сьогодні ручна робота дуже цінується.

• Куховарство. Це відмінний варіант, особливо для тих, у кого недалеко від будинку є офісний центр. Прогуляйтеся по ньому і запропонуйте працівникам смачні домашні обіди за доступною ціною. Повірте, бажаючих нормально поїсти на робочому місці, а не давитися бутербродами, виявиться досить багато.

• Дитячий садок на дому. Ще одна чудова ідея з форумів. Одна матуся запропонувала іншим своїм знайомим наглядати за їхніми дітьми за невелику винагороду. Таким чином, інші матусі задоволені і можуть піти на роботу, і ви підзаробити додаткову копієчку.

Розумова праця

Такий вид діяльності вимагає наявності певних навичок. Наприклад , такий поширений сьогодні заробіток в інтернеті вимагає як мінімум вільного володіння комп'ютером і в достатній мірі знання інтернету та соціальних мереж, або ж високих професійних навичок, таких як програмування або малювання. Отже, розумовим підробітком може бути:

• Робота в інтернеті. Сучасна павутина пропонує величезний вибір всілякої роботи, починаючи від копірайтингу (написання статей), консультацій в інтернет-магазинах, і закінчуючи простими переходами по посиланнях і публікацією платних коментарів. Загалом, якщо ви впевнено користуєтеся інтернетом, то така робота не утруднить вас.

• Репетиторство. Цей варіант підійде тим, у кого є педагогічна освіта, особливо для вчителів шкіл. Проблеми зі складанням іспитів зовнішнього незалежного тестування змушують батьків задуматися про додаткові заняття з дітьми для їх успішного складання, тому такий підробіток буде користуватися попитом.

• Професійна діяльність. Деякі молоді матусі примудряються неофіційно влаштуватися на половину ставки на роботу з урахуванням того, що роботу будуть виконувати вдома. Мені знайомі випадки, коли матусі вели бухгалтерію на дому, проводили юридичні та психологічні консультації тощо.

Будь-який ваш корисний навик чи вміння можна перетворити на додатковий дохід. Головне, щоб той чи інший вид діяльності не віднімав у вас всі сили і час, і ви могли насолодитися щасливою порою материнства.

Автор: Сальнікова Катерина

Яку би роботу ви не шукали – постійну чи тимчасову, на повну чи часткову зайнятість – рекомендуємо Вам мережу сайтів HH, яка допоможе знайти будь-яку роботу. На сайті ivano-frankivsk.hh.ua представлені всі вакансії міста, а Вам лише потрібно опублікувати своє резюме!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас