Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Весело проводимо час з дітьми на свіжому повітрі

Весело проводимо час з дітьми на свіжому повітрі
 

Весна все частіше радує нас теплими днями та ясним небом. Як же тут залишатися вдома? Особливо це стосується малюків, які просто потребують щоденної прогулянки.



Пропонуємо Вам кілька ідей, як зробити прогулянку з дітьми більш веселою та цікавою. Рухливі командні ігри на свіжому повітрі – те, що треба! Збирайтеся разом із знайомими, у яких також є малюки, та організовуйте цікаве дозвілля.

Гра «Колір»

Діти обирають ведучого. Він повертається спиною до гравців і називає будь-який колір. Ті, у кого на одязі чи взутті є цей колір, показують його ведучому. А в кого немає – намагаються перебігти на протилежний бік майданчику, щоби ведучий не впіймав їх.

«Голка-нитка»

Ведучий – «голка», до нього приєднується кілька учасників, які утворюють «нитку», вони беруться за руки. Інші учасники розміщуються по одинці на невеликій відстані один від одного. «Голка» бігає між гравцями, роблячи несподівані повороти, а «нитці» необхідно все повторити і не розірватися при цьому. Учасник, який розірв «нитку» стає «голкою», або ж має виконати якесь завдання (заспівати пісню, пострибати, станцювати…).

«Подивись і запам’ятай»

Учасники діляться на дві команди і сідають спинами один до одного. Кожен гравець за 30 секунд намагається запам’ятати все, що бачить перед собою. Потім команди міняються місцями. Виграє та команда, гравці якої більше запам’ятають.

«Заборонений рух»

Усі гравці і ведучий стають у коло. Ведучий пропонує гравцям виконувати за ним усі рухи, крім забороненого, який встановлюють заздалегідь. Той, хто помиляється, робить крок вперед.

«Виклик номерів»

Учасники гри діляться на дві команди, які шикуються в колону і визначають свої порядкові номери. Відстань між колонами – 6-8 кроків. Ведучий голосно називає один з номерів. Гравці обох команд, що мають цей номер, вибігають з колони, оббігають поворотний пункт (визначений заздалегідь) і стають на свої місця. Той, хто прибігає раніше – отримує 1 очко. Виграє команда, яка набирає більше очок.

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитячі розвиваючі й навчальні ігри на вулиці, ігри для дітей у школі та в дитячому садку

1: Безпритульний заєць

З числа гравців вибирається мисливець і бездомний заєць. Решта гравців - зайці, креслять собі коло, і встають в усередину. Безпритульний заєць тікає, а мисливець його доганяє. Заєць може врятуватися від мисливця, забігши в будь-яке коло, тоді заєць, що стояв у колі, повинен відразу ж тікати, тому що він стає бездомним, і мисливець буде його полювати. Як тільки мисливець зловить зайця, він сам стає зайцем, а колишній заєць - мисливцем.

Ігри на розвиток уяви, інтелекту і мови

Корисні спостереження

По дорозі в парк обговорюйте з малюком все, що побачите. Поговоріть про пори року, про те, які явища природи трапляються влітку, зимою, весною. Розкажіть, що засмучуватись через погану погоду не варто. Нехай восени йде дощик, зате в парку багато красивого опалого листя, а зовсім скоро прийде зима, і можна буде кататися на санках і грати в сніжки.