Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно снідати: 5 помилок, які ми робимо

Як правильно снідати: 5 помилок, які ми робимо
 

Ви напевно вже багато чули про користь сніданків і навіть про те, що саме ранковий прийом їжі є найважливішим. Якими б не були ваші переконання, снідати все одно потрібно. Адже уві сні ви відпочиваєте, а мозок і організм в цілому продовжує функціонувати, витрачаючи енергію. Саме тому головною запорукою правильного харчування є хороший сніданок – його не можна пропускати в жодному разі (навіть якщо не вистачає часу). Про те, як потрібно снідати і про головні помилки, які ми здійснюємо, і піде мова в даній статті.



Помилка 1: Не їсти сніданок

Пропускати сніданок, якими б не були ваші причини – це перша і найбільш груба помилка в харчуванні. Якщо у вас недостатньо часу вранці, щоб поснідати, візьміть сніданок з собою, можете навіть зібрати його з вечора. Так ви зможете заощадити час, збираючись на роботу. Завжди тримайте вдома мюслі або пластівці і сік або молоко, щоб на сніданок йшло мінімум часу.

Помилка 2: Їсти дуже багато на сніданок

Незважаючи на те, що так важливо не пропускати сніданки, це не означає, що ви повинні наїдатися вранці так, ніби не їли кілька днів. Якщо ви будете їсти важку їжу або з'їдати занадто багато на сніданок, ви можете відчувати після цього млявість і сонливість, яка в результаті збережеться на весь день.

Помилка 3: Їсти одне і те ж саме щоранку

Ви можете часто їсти на сніданок пластівці з молоком, тому що такий сніданок легко і швидко готується, а ще він смачний і корисний. Але не можна їсти пластівці з молоком кожен день – у результаті ви не тільки розлюбите цю страву, але і будете недоотримувати інші поживні речовини. Тому ваші сніданки повинні бути хоч трохи різноманітними.

Помилка 4: У поспіху запивати сніданок соком або водою

Їжу потрібно ретельно пережовувати, а не запивати, щоб вона швидше падала в шлунок. Якщо ви будете погано жувати і рясно запивати сніданок, це призведе до уповільнення травлення. А це, в свою чергу, відбивається і на здоров'ї, і на фігурі. Тому, навіть якщо у вас немає часу, знайдіть час на те, щоби спокійно поснідати. Адже здоров'я – найдорожче, що у нас є!

Помилка 5: Снідати на ходу

Багато людей встають за півгодини до виходу з дому, і їхній сніданок зводиться до купівлі булочки в ларьку по дорозі і перекусу на ходу. Таким чином, ви ризикуєте не тільки забруднити одяг ще по дорозі на роботу. Снідаючи на бігу, ви витрачаєте всю енергію, що отримуєте від сніданку, відразу ж. Плюс, в таких умовах ваш процес травлення навряд чи можна назвати правильним, а їжу, якою ви перекушуєте вранці, напевно корисною зовсім не назвеш.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас