Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Викладання на живіт: як зробити цей процес цікавим для дитини

Викладання на живіт: як зробити цей процес цікавим для дитини
 

Зробити процес викладання на животик цікавим для дитини зовсім не складно, є багато способів, які допоможуть захопити малюка під час цієї процедури. Ми пропонуємо вам кілька порад як від експертів, так і від досвідчених батьків, які допоможуть вам зробити проведення часу дитини на животику максимально комфортним і цікавим.

 
• Якщо ваша дитина ще не може тримати голову, покладіть її на свої груди животиком вниз або поперек своїх колін.

• Лягайте на підлогу разом зі своєю дитиною, щоб вона могла вас бачити і спілкуватися з вами, говоріть з нею, співайте пісеньки.

• Купіть спеціальний дитячий килимок і яскраві іграшки, які будуть залучати увагу малюка.

• Провокуйте дитину піднімати голову, розмовляючи і наспівуючи пісеньки над її головою.

• Кладіть малюка поруч з дзеркалом, музичною скринькою або будь-якою іншою штучкою, до якої він захоче підібратися.

• Під верхню половину тулуба і ручки малюка можна підкласти подушку для годування - такий стан забезпечить йому більший кут огляду і буде більш комфортним для вашої дитини.

• Якщо дитина починає нервувати, відволікайте її. Можна перевернути малюка на спинку і погратися з його животиком, потім покласти назад на живіт, і відвернути увагу на спинку.

• Деякі батьки чекають близько години після годування дитини перш, ніж викладати її на животик. Так і малюкові комфортніше, і батькам менше прибирання, адже на животику ваш малюк напевно почне зригувати.

Якщо дитині не подобається процес викладання на живіт

У деяких дітей є чітко виражена власна думка про процедуру викладання їх на животик. Зрештою, для малюка - це важка праця! Ви повинні знати, що якщо ваша дитина крекче під час викладання, це ще не означає, що їй не подобається. Деякі дітлахи, опинившись на животі, відразу намагаються поповзти - звичайно, у них це не виходить, але від своїх зусиль вони крекчуть.

Що робити якщо ваша дитина зовсім не хоче лежати на животику? Все одно регулярно викладайте її, перевертаючи назад на спинку, коли малюк починає нервувати і вередувати. Чим більше практики - тим краще, і тим швидше ви досягнете успіху. У міру того, як новонароджений буде потроху вчитися тримати шию і голову, йому все більше буде подобатися проведення часу на животику.

Кожна дитина робить свої досягнення, коли готова до цього, тому не переживайте, якщо зараз вашому малюкові не дуже подобається лежати на животі. Всі необхідні питання з цього приводу ви завжди зможете задати своєму педіатру. І намагайтеся знаходити час, сили і настрій на те, щоб зробити процес викладання веселим щоденним заняттям для свого малюка.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як правильно облаштувати дитячу спальню?

Цим питанням задаються всі майбутні батьки в очікуванні маленького дива. Дитяча – це не просто місце, де малюк спатиме, це місце, де малюк буде проводити основну масу свого часу, саме тому дитяча спальня повинна бути максимально комфортна для нього.

Денний сон малюка: втоміть дитину перш, ніж вона вимотає вас

Не буває матусь з маленькими дітьми, які не хотіли б відпочити під час денного сну малюка. З наближенням післяобіднього часу мама починає мріяти про те, щоб теж подрімати, почитати улюблений журнал або поспілкуватися з подругою, не відволікаючись постійно на дитину.

Яким має бути дитячий одяг на літо

Більшу частину свого часу влітку діти проводять на відкритому повітрі: у дворі, на річці, на вулиці з дітворою, на морському березі. Діти люблять грати в різні ігри та багато рухаються. Вони і так довго чекали тієї пори, коли можна буде погрітися під довгоочікуваним сонечком, зустріти старих друзів і побігати разом з ними.

Викладання дитини на живіт: навіщо і як це потрібно робити

Викладання дитини на животик – це процедура, яку необхідно проводити з самого народження дитини. Так як ваш малюк постійно спить на спині, під час неспання його потрібно періодично укладати на животик – це сприятиме його фізичному і розумовому розвитку, і стане прекрасною профілактикою синдрому раптової дитячої смерті (СРДС). Було відмічено, що викладання дитини на живіт на 50% скорочує ризик СРДС.