Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Основні показники здоров’я малюка

Основними показниками здоров'я дитини є маса тіла дитини, її зріст, співвідношення розмірів певних частин тіла (окружність голови, грудей), а також своєчасний нервово-психічний розвиток.

Поважайте свою дитину!

Деякі батьки сприймають своє дитя як власність. Чи так це? Зовсім ні. Діти виростають, починають заводити друзів і знайомих, одружуються і виходять заміж, вони нам зовсім не належать. Кожна людина повинна жити своїм життям, а не підкорятися або належати комусь.

Як виховати щасливу дитину

Сучасні батьки повинні стати не тільки другом і товаришем для свого малюка, але і педагогом, і психологом. Потрібно розуміти свою дитину, її бажання і потреби. Прагнення кожної людини - знайти в житті щастя і бути щасливим. А ось що для цього потрібно?

Подарунки коханим на День Святого Валентина

Наближається свято закоханих. А це означає, що скоро всі закохані пари будуть обмінюватися дивовижними подарунками та визнаватися один одному в любові. Свято 14 лютого - це зайвий привід показати, наскільки вам дорогий ваш обранець. Хочеться робити приємні сюрпризи та несподіванки.

Рецепт сирного пирога з безе і вишнями

У наш час домашня випічка стає справжнім делікатесом. Мало того, що вона набагато смачніша за магазинську, корисніша в рази, так ще й дешевша. Звичайно, мінус тут залишається в тому, що на приготування домашніх десертів нам доводиться витрачати сили і енергію. Крім того, і фантазії не завжди вистачає на приготування різної випічки, тому пропоную вам ще один смачний рецептик пирога з пісочного печива, сиру, вишень і безе. Дуже смачно виходить!

Примхливість і впертість дітей

Примхлива і впера дитина - це, якщо можна так сказати, період у житті кожних батьків. Це зовсім не говорить про те, що ви її погано виховуєте. Просто навіть самий зразковий, найкращий і самий слухняний в світі малюк вередує. Звичайно, це відхилення від нормальної поведінки. Але нам потрібно зрозуміти, чому діти вередують і стають впертими, і як же нам, хорошим батькам, з цим боротися.

Що брати з собою в пологовий будинок

Існує прикмета, що, мовляв, не можна для дитини щось купувати до її народження. Не бачу в цьому ні краплі мудрості. Можливо, раніше побоювалися чогось поганого, якихось неприємностей. Але зараз це не актуально. Як може дитина з'явитися на світ, коли мати ні про що для неї не подбала? Не варто бути настільки забобонною!

Мода на мереживо

Хоч і кажуть, що мереживо - це хіт минулого року, але, тим не менш, дизайнери все одно продовжують використовувати мереживо. Тому в нинішньому сезоні будуть модні сукні з мереживними вставками і блузки, де теж зустрічається мереживо. А куди без нього?

Качка з яблуками в соєвому соусі

Навіть якщо ви - вправна господиня і вмієте готувати десятки смачних страв, впевнена, що і у вас час від часу виникає питання «Що б такого собі приготувати сьогодні?». Іноді просто все, що ми готуємо (стандартний набір домашніх страв, який є у кожної господині), нам порядком набридає і хочеться чогось нового і цікавого. Так що, пропоную вам відійти від класичних котлет і голубців, і порадувати сім'ю смачненькою качечкою з яблуками, запеченою в соєвому соусі.

Яким має бути взуття для малюка

За все своє життя людина здатна пройти 200 тисяч кілометрів. Це досить-таки величезні відстані. Звісно, що при великих навантаженнях, в першу чергу, страждають ноги. Це і варикоз, і інші всілякі проблеми. Тому ноги треба берегти, і бажано, з самого дитинства.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас