Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Корисні домашні рослини

Чи знаєте Ви, що деякі домашні рослини поглинають шкідливі токсини? Через пори листків вони «вдихають» забруднене повітря, дальше хімікати з водою, яка курсує по судинній системі рослини, доходять до її коренів, де мікроорганізми перероблюють шкідливі речовини в корисне добриво.

Обережно – сонячний удар!

Гаряча літня пора приносить стільки радості для малечі: можна цілими днями бігати, гратися, відпочивати на дворі! Але батьки мають пам’ятати, що тривале перебування дитини на сонці без головного убору може призвести до перегрівання голови, що, в свою чергу, викликає розлад мозкового кровообігу. Хворобливий стан, який при цьому виникає, називається сонячним ударом.

Деформація грудної клітки у дітей

Нерідко у маленьких дітей спостерігається деформація грудної клітки. Причин цьому може бути безліч, проте такий стан речей викликає сильне занепокоєння у молодих батьків. Що ж викликає деформацію грудної клітки і як з цим боротися?

Обережно – кліщі! Перша допомога при укусі (Частина 2)

Якщо Ви виявили, що кліщ все-таки вкусив, то краще одразу звернутися до найближчого травмпункту, де Вам нададуть кваліфіковану допомогу.

Як правильно вибрати дитячу зубну щітку?

Погодьтеся, важко переоцінити роль догляду за зубами дитини. Особливо добре це розуміють батьки, яким довелося відвідати стоматологічний кабінет з дворічною дитиною. Основна причина появи карієсу на ще маленьких зубах – ігнорування елементарних правил щоденної гігієни ротової порожнини.

Обережно - кліщі! Як вберегтися від небезпечного укусу? (Частина 1)

Літо – пора, коли нам хочеться більше часу проводити на природі. Пікніки, кемпінг, прогулянки в парку чи лісі, ігри на свіжому повітрі, піший туризм… Коли ж іще буде нагода здійснити давні плани? Але, насолоджуючись усіма перевагами літнього відпочинку на природі, будьте пильними, особливо, якщо з Вами діти. Остерігатися потрібно кліщів, які переносять багато небезпечних захворювань, серед яких: кліщовий енцефаліт, іксодовий кліщовий бореліоз та ін.

7 корисних порад для боротьби з порушеннями сну

І ви рахуєте зірки ночами? Страждаєте останнім часом від безсоння? Недолік сну погано впливає на наше здоров'я і самопочуття. Середньостатистичній дорослій людині необхідно не менше 7 годин безперервного сну на добу, щоб мозок встигав здійснювати всі свої регулюючі і відновні функції – це, власне, і впливає на наше самопочуття і бадьорість вранці.

На скільки збільшується маса тіла жінки під час вагітності?

Це питання хвилює, мабуть, усіх майбутніх матусь. Всі ми знаємо, що збільшення маси тіла під час вагітності є неминучим, адже збільшуються розміри матки, молочних залоз, об’єм рідини і крові в організмі вагітної, ну і, звичайно, в утробі жінки розвивається і росте плід, збільшується відповідно і кількість навколоплідних вод, накопичується певна кількість жиру (останній пункт є найменш суттєвим у загальному показнику збільшення маси тіла, становить в нормі близько 1,5 – 1,7 кг).

Яке взуття краще вибирати на період вагітності?

Вибір правильного взуття на період вагітності – неймовірно актуальне питання. Адже тільки правильно підібране взуття допоможе уникнути болів в арці стопи і деформації пальців ніг під час вагітності, коли навантаження на стопи сильно зростає. Далеко не кожне взуття, наявне в нашому гардеробі, підійде на період вагітності, тому краще все ж пройтися по магазинах, щоб вибрати те, що вам потрібно.

Як навчитися міцно спати і висипатися

Всі ми знаємо, як багато залежить від міцного, здорового сну – і здоров'я, і молодість і наше самопочуття протягом дня. Незважаючи на це, в наш час дуже багато хто страждає від постійного недосипання. Здавалося б, і лягаємо ми вчасно, і спимо достатньо часу, а за ніч все одно не встигаємо відновитися і на ранок відчуваємо себе мляво. Як же навчитися висипатися?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас