Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Правила купання малюка: керівництво для молодих батьків (частина 2)

Яку ванночку для купання краще вибрати?

Багато батьків віддають перевагу ванночкам для купання, розробленим спеціально для новонароджених, які можна поставити в будь-яке зручне місце. Інші ж вибирають ванночки , які ставляться в дорослу ванну. Також дитину можна купати в невеликому пластиковому тазику або навіть раковині, якщо на дно покласти рушник або прогумований килимок.

Літо наближається: основні правила прийому сонячних ванн для дітей

Наближається сезон відпусток, літнього відпочинку, гарячого сонечка…

Природно, що багатьох батьків цікавлять питання на зразок: «Як довго малечі можна перебувати на сонці?», «Чи є якісь правила прийому сонячних ванн для дітей?», та й взагалі, «У засмаганні більше користі чи шкоди?».

Правила купання малюка: керівництво для молодих батьків (частина 1)

Викупати новонародженого або грудничка може бути зовсім не просто, особливо молодим батькам. Крім того, і сам малюк може бути не в захваті від цієї процедури. Звичайно, з часом у вас додасться практики, та й малюк полюбить купатися, і ви будете робити це з задоволенням. А зараз постарайтеся набратися терпіння і дотримуватися наших порад.

Причини енурезу у дітей (частина 2)

Що стосується психологічних причин, які можуть стати поштовхом до розвитку таких проблем, як енурез, до них можна віднести і емоційні конфлікти. Зокрема, часто ці причини є дуже неочікуваними та дещо незвичними для батьків.

Як користуватися газовідвідною трубкою?

Багатьом матусям доводиться мати справу із газовідвідною трубкою, адже вона визнана одним з ефективних способів боротьби із кишковими кольками та закрепами у немовлят. Проте, перед тим, як скористатися даним пристосуванням, потрібно уважно вивчити інструкцію до нього.

Як допомогти маленькій дитині впоратися зі стресом

Маленькі дітки, як і дорослі, теж можуть переживати періоди стресу. Причин цьому може бути безліч, включаючи зміни в домашній обстановці, конфлікти між навколишніми людьми, психологічні розлади або недавні втрати (у разі розлучення або смерті одного з родичів). При цьому дуже важливо, щоб ви, як батьки, навчилися бачити, визначати ознаки стресу у свого малюка і вміли боротися з подібними проблемами. Є декілька простих речей, за допомогою яких ви можете самі допомогти дитині впоратися зі стресом.

Причини енурезу у дітей (частина 1)

Енурез – проблема, з якою стикається багато сімей. Батьки прагнуть зрозуміти, в чому ж причина мимовільного сечовипускання у дитини? Ми проаналізували багато статей, у яких лікарі-педіатри, психотерапевти та дитячі психологи пояснюють можливі причини даної проблеми. Пропонуємо і Вам для ознайомлення основні тези фахівців.

Стан нашої шкіри розповість про наявні проблеми зі здоров’ям

Виявляється, за зовнішнім виглядом людини, можна легко визначити хвороби, які їй дошкуляють. Зокрема, шкіра обличчя є своєрідним індикатором стану нашого організму. Знаючи, так би мовити, «ключ» відповідності певних зон обличчя до певних органів, досвідчені знахарі та «народні лікарі» можуть поставити діагноз, лише уважно глянувши на свого пацієнта.

Кілька простих порад для міцного здорового сну

Нещодавно ми писали про те, наскільки важливий міцний здоровий сон для нашої краси і молодості. Але часом, як би нам того не хотілося, ми не можемо вчасно заснути і міцно поспати, щоб на ранок відчувати себе бадьоро. Ввівши лише кілька корисних звичок у своє повсякденне життя, ви зможете поліпшити якість сну, висипатися кожен день і будете почувати себе набагато краще. Для цього читайте наші прості поради.

Вагітність і застуда: як бути?

В перехідні періоди, коли холодна пора року змінюється теплою (і навпаки) дуже легко підхопити вірус. Вагітні жінки, нажаль, також не застраховані від таких неприємностей, а, швидше, навпаки - більш вразливі в такій ситуації, адже їхній імунітет й так ослаблений, тепер організму майбутньої мами (в тому числі і імунній системі) доводиться працювати за двох. Додаткової тривоги додає ще й те, що вагітність виключає і вживання більшості ліків.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас