Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як визначити стать дитини

Визначити стать дитини

Одне з перших питань, що виникає у майбутніх батьків, коли вони дізнаються про майбутнє поповнення у сім´ї - хлопчик це чи дівчинка? Визначення статі майбутньої дитини хвилює всіх вагітних без винятку. Жоден форум майбутніх мам не обходиться без популярних тем «Як визначити стать дитини?», а в Інтернеті пропонується безліч тестів, які пропонують визначення статі дитини безкоштовно за методом відновлення крові, китайськими таблицями та іншими народними способами.

Що говорять народні прикмети

Визначити з досить великою точністю стать дитини до народження стало можливим лише в середині 20-го століття, з початком використання в акушерстві УЗД. До цього моменту визначення статі дитини грунтувалося тільки на народних методах і спостереженнях. Звичайно, точність таких пророкувань була сумнівною, зате стать майбутньої дитини можна було визначати зовсім безкоштовно, а після пологів на молоду маму часто чекав сюрприз.

Дивимося на живіт

Вважається, що коли у майбутньої мами з´являється животик, можна визначити стать дитини за його формою. «Гострий» і високий живіт - до хлопчика, круглий - до дівчинки. На думку лікарів, визначення статі дитини таким методом не має під собою наукових підстав, а форма живота залежить виключно від особливостей конституції жінки, а також розмірів і положення плоду.

Дивимося на обличчя

Народні прикмети говорять, що зовнішність майбутньої мами залежить від того, чи чекає вона хлопчика, чи на дівчинку. Як визначити стать дитини за зовнішнім виглядом вагітної? Дуже просто: вважається, що дівчатка «забирають» мамину красу, а хлопчики, навпроти, прикрашають. Лікарі підтверджують, що мами дівчаток більш схильні до набряклості, а також появи пігментних плям - це пов´язано з гормональними особливостями. Однак, як і у випадку з іншими народними методами, визначення статі майбутньої дитини у такий спосіб має дуже приблизну точність.

Орієнтуємося на самопочуття і апетит

Вважається, що від статі дитини залежить самопочуття майбутньої мами під час вагітності, особливо в першому триместрі. Як дізнатися стать дитини за цією ознакою? У мам дівчаток на початку вагітності рідше трапляється токсикоз, а апетит, як правило, кращий. Таку особливість пояснюють тим фактом, що жіночому організму легше пристосовуватися до вагітності дівчинкою.

Інші прикмети

Як ще визначають стать дитини безкоштовно народними методами? Способів багато: в залежності від рухів (дівчата штовхають в печінку, хлопчики - в сечовий міхур), порядкового номера пологів (чим він більший, тим вищий шанс народити дівчинку), віку вагітної (чим молодша жінка, тим частіше народжуються хлопчики) і навіть від сімейного положення (у незаміжніх вищий шанс народити дівчинку).

Що говорить медицина?

Звичайно, багато хто з майбутніх батьків цікавляться, як визначити стать дитини більш точними медичними методами і на якому терміні це можна зробити. Найбільш поширеним методом, який, до того ж, не має протипоказань, є ультразвукове дослідження (УЗД). За допомогою УЗД стать дитини можна побачити вже на 14-16 тижнях вагітності.

Серед інвазивних методів, застосування яких вимагає наявності спеціальних показань - амніоцентез (дослідження хромосомного складу навколоплідної рідини), кордоцентез (дослідження пуповинної крові плода) і біопсія ворсин хоріона.

Однак не варто забувати, що найточнішу відповідь на запитання «Як визначити стать майбутньої дитини?» можна отримати тільки в момент її народження.

За матеріалами mamamania.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як визначити стать дитини за датами народження батьків

Як тільки не викручуються майбутні батьки, щоб зачати дитину певної статі. Існує маса народних повір'їв, модних дієт і спеціальних календарів. Але найпоширеніший спосіб - визначити стать дитини за датами народження батьків.

Найцікавіші способи визначити стать дитини

Існують різні способи визначення статі дитини до її народження. Мова йде не про сучасні медичні способи визначення статі дитини, такі, як ультразвук і пункція навколоплідному міхура.

Хочете хлопчика? Будь-ласка!

Чи можна запланувати стать майбутньої дитини? Із цього приводу є дві думки: одні фахівці стверджують, що все визначає природа, інші впевнені, що народити дитину бажаної статі цілком реально. Хто з них ближче до істини? Ти можеш це перевірити!

Давньокитайський метод запланувати стать дитини

Таблиця, наведена в статті, була створена ще в давньому Китаї. Використовувати її просто: треба вибрати рядок з віком мами та стовпчик з місяцем зачаття дитини, тоді на перетині цього стовпчика з рядком у клітинці вказана стать дитини (д - дівчинка, х - хлопчик).