Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагiтнiсть

Календар вагітності

Вагітність і пологи − два дуже важливих етапи в житті усіх батьків. Наш портал розкаже усе, що ви хотіли знати про вагітність і пологи, а також про планування та підготовку до вагітності.
Календар вагітності, стать дитини, група крові дитини, резус-конфлікт та багато іншого: відповіді на усі ваші запитання.

Вагітність — як уберегти ноги від варикозу

У багатьох жінок варикозне розширення вен загострюється більшою мірою або ж уперше з´являється саме в період вагітності. А відбувається це через те, що із збільшенням матки збільшується тиск на нижню порожню вену, розташовану із правої сторони тулуба.

Догляд за тілом під час вагітності

Протягом дев´яти важливих місяців вагітності жіноче тіло й жіночий організм піддаються значним змінам. Ці зміни дуже хвилюють майбутніх матусь. Як же правильно доглядати за собою під час вагітності? Про це й піде мова в нашій статті.

Як визначити стать дитини

Одне з перших питань, що виникає у майбутніх батьків, коли вони дізнаються про майбутнє поповнення у сім´ї - хлопчик це чи дівчинка? Визначення статі майбутньої дитини хвилює всіх вагітних без винятку. Жоден форум майбутніх мам не обходиться без популярних тем «Як визначити стать дитини?», а в Інтернеті пропонується безліч тестів, які пропонують визначення статі дитини безкоштовно за методом відновлення крові, китайськими таблицями та іншими народними способами.

Сексуальні експерименти: як втримати чоловіка під час вагітності?

Вагітність - один з найцікавіших періодів в житті жінки. Але чи є це приводом відмовлятися від сексу? Особливо тоді, коли ваш благовірний практично перестає вами цікавитися, явно засмучений тим, що очікування малюка таким чином позначилося на вашій фігурі. Ще трохи, і він почне обертатися услід будь-якій гарненькій дівчині. Вам це треба?!

Гігієна і особистий догляд під час вагітності

Взагалі-то, гігієна - поняття дуже містке. По суті справи, це спосіб життя вагітної жінки, що включає харчування, режим праці та відпочинку, секс тощо. Тут же ми поговоримо про гігієну тіла під час вагітності.

Басейн під час вагітності - можна чи ні? Вправи для вагітних у воді

Які тільки думки не приходять у голову жінкам, які наважились на плавання у громадському басейні. І начебто ти впевнена, що хочеш плавати, хочеш хоча б пару разів на тиждень згадувати про активний спосіб життя, мрієш швидше набути форми після пологів. Але, в той же час ти розумієш, що крім тебе, в басейні плавають ще як мінімум чоловік 100 на день і далеко не у всіх є ті самі довідки від лікаря ... Адже твоє головне завдання "не нашкодити малюкові" ... Що ж робити в такому випадку?

Гімнастика для вагітних (друга половина вагітності)

Для здоров´я вашого і вашої дитини, до пологів потрібно підготуватися заздалегідь, шляхом виконання спеціальних вправ. Гімнастичні вправи, спрямовані на тренування суглобів і м´язів тазової мускулатури, і готують їх до тієї роботи, яку вони будуть виконувати під час пологів.

Гімнастика для вагітних (перша половина вагітності)

Для того, щоб ваш організм був готовий до пологів фізично, під час вагітності необхідно робити спеціальні гімнастичні та дихальні вправи, а також вправи на релаксацію м´язів. Починати займатися гімнастикою рекомендується якомога раніше, з того моменту, коли встановлена вагітність. Робити вправи слід щодня аж до самих пологів.

Ще не народжена дитина — все чує й відчуває

Донедавна вважалося, що маля, перебуваючи в утробі матері, починає поводитися «усвідомлено», лише в другій половині вагітності. Але за допомогою численних спостережень вчених, вже точно встановлено, що ще при внутрішньоутробному стані дитини формуються всі його основні органи й системи життєдіяльності, а відбувається це вже до дванадцяти-чотирнадцяти тижнів вагітності.

Що таке амніоцентез?

Як відомо, у період вагітності майбутня дитина, що перебуває в материнській утробі, оточена амніотичною рідиною, що дуже схожа на воду. У складі цієї рідини містяться живі ембріональні клітки шкіри, які в процесі росту плода починають відшелушуватись, а також у ній міститься й ряд інших речовин, деякі з яких дозволяють визначити стан плода ще задовго до його народження.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас