Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагiтнiсть

Календар вагітності

Вагітність і пологи − два дуже важливих етапи в житті усіх батьків. Наш портал розкаже усе, що ви хотіли знати про вагітність і пологи, а також про планування та підготовку до вагітності.
Календар вагітності, стать дитини, група крові дитини, резус-конфлікт та багато іншого: відповіді на усі ваші запитання.

Чи потрібен вам купальник для вагітних? (+ поради для кожного з триместрів вагітності)

Так, є деякі складності у виборі одягу для майбутньої мами. З одного боку, у вас пишні гарні груди, а з іншого – ви намагаєтеся впоратися з талією, що постійно розширюється, і зростаючим животиком, додатковою вагою, пігментацією і знебарвленням шкіри, розтяжками і т.д. Тому, плануючи відпочинок на пляжі, ви напевно замислюєтеся про те, як будете виглядати в купальнику. Можливо, вам потрібно купити новий?

МІФИ І ПРАВДА ПРО ГІГІЄНУ ПРИ ВАГІТНОСТІ

Здавалося б, ну які міфи про гігієну вагітних можуть виникнути в сучасному світі? Адже питання давно вивчене і всім зрозуміле, як доглядати за собою, щоб мама і малюк були здорові. Однак, практика показує, що, на подив, помилок в питаннях гігієни вагітних ще вистачає.

Особливості третього триместру вагітності

Перебіг вагітності поділяється на три триместри, і останній є одним з найбільш хвилюючих, адже до цього часу плід практично повністю сформований, і майбутні матусі з нетерпінням чекають народження дитини.

Передбачаємо стать дитини: наукові та «бабусині» методи (частина 2)

Визначаємо стать дитини: «бабусині» методи

Ну а що, якщо всі ці тести і аналізи – не ваше? Тоді ви можете поекспериментувати з «бабусиними» методами визначення статі дитини. Це весело і цікаво! Але ви повинні розуміти, що точні вони на 50%. Тобто, за цими методами ви можете спробувати вгадати стать дитини і зробити ставки, але не варто за ними вибирати колір для дитячої кімнати або блакитний/ рожевий одяг для крихітки. Отже, далі – про найпоширеніші «бабусині» методи прогнозування статі майбутньої дитини.

Передбачаємо стать дитини: наукові та «бабусині» методи (частина 1)

Коли ви чекаєте на малюка, здається, буквально всі роблять ставки на дату пологів, вагу і, звичайно ж, стать дитини. Та й вам самим напевно неймовірно цікаво. Хто ж виграє у всіх цих суперечках?

Компресійна білизна під час вагітності: чи потрібна вона вам, і що саме вибрати?

Вагітність завжди супроводжується маленькими неприємностями: набряклість і варикоз – тільки пара з них. Ваше серце повинно качати кров до кінцівок, а м'язи судин і ніг повинні постачати її назад. Але в міру протікання вагітності об'єм крові зростає, а організм виробляє розслаблюючі гормони (необхідні для пологів), що не сприяє активній циркуляції крові.

Речі, які не знадобляться вашому немовляті

Вас охоплює жах від величезного списку покупок, які потрібно зробити для крихітки? А чи замислювалися ви над тим, що не все з того, що ви запланували купити малюкові, дійсно буде йому потрібно? Перш ніж починати шопінг, прочитайте цю статтю – можливо, ваш список скоротиться!

8 головних проблем зі сном під час вагітності (і рішення для них!) – Частина 2

Печія

Коли це трапляється: У будь-який час.

Чому так відбувається: За цей неприємний симптом можете подякувати гормонам вагітності, які розслаблюють м'язи, через що шлункова кислота не утримується в шлунку. Страждати від печії ви можете в будь-який час доби, але як правило, посилюється вона вночі, коли ви лягаєте.

8 головних проблем зі сном під час вагітності (і рішення для них!) - Частина 1

Всі радять вам «поспати хоч трохи», але як це зробити, якщо під час вагітності вас буквально переслідують печія, синдром неспокійних ніг і інші проблеми? У даній статті ми розповімо, як впоратися з найпоширенішими проблемами зі сном у майбутніх мам!

Я вагітна, а грошей немає

Нестача грошей - це не привід, щоб шукати шляхи переривання вагітності або відмовлятися від уже народженого малюка.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас