Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини

В цьому розділі ви зможете дізнаватися, як розвивається ваша дитина після народження - тиждень за тижнем, місяць за місяцем. А також отримаєте масу корисних порад щодо догляду, виховання та розвитку вашого малюка.

Як зрозуміти, що дитина вже готова сісти за шкільну парту?

Багато батьків хочуть віддати свою дитину в школу якнайшвидше, адже перспективи 12-річного навчання стають все реальнішими, тож мама й тато майбутнього школярика активно наполягають, що їхньому чаду вже пора у школу, адже дитині без кількох місяців шість, а потім не хочеться сидіти за шкільною партою ледь не до 20 років. Ми апелюємо до того беззаперечного факту, що сучасні діти розвиваються дуже активно, вміють читати, писати, рахувати задовго до шестирічного віку, який є загальноприйнятим для вступу до школи. Проте, психологи наполягають, що не тільки знання дитини мають значення, а й психологічна готовність до шкільного життя, устрою.

Користь гри з піском для розвитку дитини

Всі ми з посмішкою згадуємо, як в дитинстві грали в пісочниці. Ми могли годинами колупатися в піску або грязюці, копаючи, пересипаючи, будуючи замки і тунелі і роблячи пасочки. Сучасні дітки, хоч і захоплюються всілякими гаджетами і технологіями, та все ж не менше за нас люблять погратися в пісочку. Крім того, від такого заняття вони отримують дійсно величезну користь. Тому мотивуйте свою дітвору грати в пісочниці, придумуйте нові ігри і заняття – всі вони, навіть самі нехитрі, розвиватимуть дитину. Як?

Розвиваємо мовлення у грі

Лише через декілька тижнів після появи малюка на світ він починає вимовляти перші склади. Сучасні малюки – справжні поліглоти, і перші осмислені слова від деяких можна почути вже в 9 місяців. До 2 років багато хто вже володіє невеличким словниковим запасом, правда, розібрати який найчастіше під силу тільки мамі. І тут настає час задуматися про те, як же допомогти дитині якомога швидше освоїти красиве і грамотне мовлення...

Як навчити дитину їздити на велосипеді: корисні поради та навчальні ігри (частина 2)

Як тільки дитина навчиться котитися на велосипеді з ніжками, відірваними від землі, повертати, рулити і дивитися при цьому вперед, можна починати вчитися кататися з педалями. Сидушку поки не піднімайте, нехай у малюка буде можливість ставати обома ніжками на землю.

Як навчити дитину писати

Діткам дуже подобається навчатися новим навичкам, і письмо може стати однією з них. Для батьків же, як навчити дитину писати – одне з найскладніших питань. Як правило, перші спроби діточок щось написати трапляються в дошкільному віці - це той час, коли вони активно розширюють свій словник і починають розуміти значення букв, цифр та інших символів. Також вони бачать, як оточуючі постійно щось пишуть, і хочуть наслідувати дорослим. В цей час ви можете помітити, як малюк починає малювати зигзаги або імітувати почерк.

Секрети дитячої ваги

Є у мами один загадковий предмет... Вона часто викладає мене на нього і уважно дивиться. Буває, що потім мама стає радісною і починає грати зі мною, або навпаки, сумною і відразу ж приймається годувати... Ось виросту і обов'язково дізнаюся, в чому секрет, а ще зроблю так, щоб мама завжди раділа.

Як навчити дитину їздити на велосипеді: корисні поради та навчальні ігри (частина 1)

Уміння кататися на велосипеді – навик, який ніколи не забудеться і не загубиться. Крім того, їзда на велосипеді – неймовірно корисне заняття для дітей. Але як перетворити малюка в велосипедиста? Це завдання нелегко дається багатьом батькам. Даний метод, описаний нижче, допоможе навчити кататися на велосипеді буквально за один день!

Навчальні ігри для хлопчиків та дівчат

Всі батьки хочуть, щоб їхні діти були розумні, кмітливі, уважні. І рано чи пізно постає питання про те, які методики, ігри найкраще використовувати для розвитку улюбленого малюка. Скажемо відразу, їх існує величезна безліч, є маса літератури на цю тему. І я не хочу змагатися з експертами в цій темі. Та все ж хотілося б трохи розповісти Вам про захоплюючі для дитини вправи на розвиток мислення, пам'яті, уяви, уваги, мови і самоконтролю, які ви можете виконувати разом з дитиною в будь-який зручний час у ігровій формі.

Чи варто відвідувати центр дитячого розвитку?

Сьогодні діти, йдучи до школи, вже повинні вміти писати, читати, а в деяких випадках ще й знати основи рахунку і англійської мови. Прагнучи все встигнути і виховати юного вундеркінда, багато молодих батьків вже з півтора-двох років починають активно відвідувати різноманітні секції, гуртки і дитячі центри раннього розвитку. Чи варто воно того і чи дійсно так потрібно навантажувати дитину з ранніх років? – Давайте обговоримо.

Важливі показники розвитку дитини в 1 рік

Те, як ваша дитина грає, вчиться, говорить і діє, може розповісти багато про її розвиток. Є певні показники розвитку, усереднені для всіх діток, які часто проявляються в певному віці. По них вам і варто орієнтуватися – з ними ви можете відстежувати, чи нормально розвивається малюк, і знати, чого очікувати найближчим часом.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас