Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Вибираємо перше взуття для малюка

До 3-4 місяців крихітка не потребує жодного взуття, зі зрозумілих причин, тому в цей період їй згодяться хіба що м'які шкарпетки чи пінеточки без жорсткої підошви. Звичайно, в асортименті дитячих магазинів можна знайти туфельки навіть на ніжку новонародженого, але не варто спокушатися на таку зовні милу покупку, - маленька ніжка не має бути здавлена, адже це заважає кровообігу, а відповідно нормальному росту та розвитку.

Декілька слів про плоскостопість у дітей (частина 2)

Отже, продовжимо дуже важливу тему плоскостопості. Більш конкретно пропонуємо зупинитися на її профілактиці.

Декілька слів про плоскостопість у дітей (частина 1)

Можливо під час чергового прийому у педіатра, оглядаючи стопи Вашого малюка, лікар порадить включити до щоденного масажу профілактичне розтирання стопи "вісімкою" (рух пальців дорослого окреслює знак безкінечності на стопі дитини), для профілактики порушень правильного формування стопи. Буває, що не завжди маємо можливість поговорити з лікарем детально про усе, що нас цікавить, турбує. Отже, що узагалі повинна знати кожна мама про плоскостопість і її профілактику у дітей?

Як правильно оздоровити наших дітей

«Прем'єра», Залізний Порт, Херсонська область. Мабуть, це один з кращих об'єктів для організації сімейного літнього відпочинку з дітьми біля моря на українському чорноморському узбережжі. З того, що вдалося знайти мені, бо що-що, а шукати я вмію.

Що потрібно знати, якщо Ваша дитина знаходиться на штучному вигодовуванні? (Частина 1)

Якщо з якоїсь причини Ви не можете годувати своє маля груддю, доводиться йти по налагодженій схемі штучного вигодовування. Які питання тут можуть виникнути?

Озонотерапія: що це?

Останнім часом все частіше люди звертаються до нетрадиційної медицини. Це пов'язано з величезною кількістю алергічних реакцій на сучасні препарати, а також із збільшенням бактерій, резистентних до антибіотиків. Не так давно стало відомо про такий вид немедикаментозного лікування, як озонотерапія, і вона вже має чималу популярність. Та все ж, досі мало хто знає, що це таке і яким саме чином озон впливає на організм.

Що вибрати шкільний ранець, рюкзак чи портфель?

Не секрет, що на правильну поставу школяра впливає не тільки поза за партою чи навчальним столом вдома, а й рюкзак або ранець. Вибираючи найбільш оптимальну модель для своєї дитини, необхідно зважити всі за і проти, адже не даремно вони мають різні назви.

Кілька слів про дитячі зубки

Кожна матуся з нетерпінням і навіть деяким хвилюванням чекає на появу першого зубчика у своєї крихітки: зазирає до ротика, обмацує ясна, і в усьому шукає ознаки прорізування зубів. Якщо зубки довго не з'являються, мама починає хвилюватися, пов'язуючи це з відставанням у розвитку.

Як уберегти дитину від комах

Приходить весна, а це – не тільки тепле сонечко, море квітів і зелені навколо, але і те, що всі комахи прокинуться. Як захистити дитину від комах, ми розповімо вам сьогодні.

Небезпеки для здоров´я, які ховаються на нашому робочому місці

Працюємо ми вдома чи в офісі, на своєму робочому місці ми проводимо близько третини доби. Тому за гігієною робочого місця потрібно стежити особливо ретельно. І стосується це не тільки його чистоти, але й зручності, ергономічності, особливо, якщо робота сидяча. Так якими ж проблемами зі здоров'ям загрожує практично кожне робоче місце біля комп'ютера?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас