Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Масаж для немовлят: частина 1

Масаж – чудова процедура профілактики і лікування. Але коли йдеться про масаж, який мама робить своїй крихітці, - то це не стільки лікувальна процедура, а швидше можливість поспілкуватися з дитиною мовою дотиків, висловити свою любов і ніжність.

Печія під час вагітності: як собі зарадити?

Відчуття печіння десь під ребрами, важкість чи навіть біль за грудиною, кислий чи гіркий присмак в роті…все це неприємні симптоми печії. Вагітним жінкам часто доводиться стикатися з цією проблемою. Вона спричинена попаданням у стравохід кислого шлункового соку, в зв’язку з чим подразнюються його стінки.

Як впливає дата народження на наше здоров’я?

Астрологи стверджують, що схильність людини до хвороб, перебіг тієї чи іншої недуги залежить, окрім іншого, і від дати її народження. На сьогоднішній день вже науково доведено, що розташування планет у час народження сприяє розвитку талантів, впливає на здоров’я та долю людини. Існує навіть окремий напрям астрології – медична астрологія, яка вивчає зв'язок між здоров’ям людини і її знаком зодіаку.

Харчування майбутньої мами: що можна собі дозволити

Виростити дитину здоровою, фізично міцною та розумною – природне бажання всіх батьків. Але не всі батьки знають, що фундамент цих якостей закладається в організмі дитини задовго до її народження, ще в період внутрішньоутробного розвитку і в ранньому дитячому віці.

Як вибрати зволожувач повітря в дитячу кімнату

Міцний здоровий сон дуже важливий для розвитку вашого малюка. Холодне і сухе зимове повітря чревате для вашої дитини такими проблемами зі здоров'ям, як кашель, нежить, сухість шкіри, закладеність носа і т.д. І навіть якщо у вас вдома гарне опалення, повітря буде не холодним, але ще більш сухим. Тому покупка зволожувача повітря для дитячої кімнати ніколи не обернеться марною тратою грошей.

Зволожувачі повітря для дитячої кімнати, їх види

Досі думаєте, чи потрібен вам зволожувач для дитячої кімнати? Ну, Вам же напевно хочеться, щоб ваша дитина дихала чистим і свіжим повітрям навіть в замкнутій квартирі. При нормальному рівні вологості повітря весь пил, мікроби і домішки опускаються вниз, а ви і ваш малюк дихаєте «вимитим» повітрям.

Безпечні миючі засоби для посуду

Багато молодих мам з появою в сім'ї малюка починають замислюватися про безпеку всього, що його оточує. Мова йде не тільки про продукти, а й про побутову хімію. Не секрет, що повністю змити сучасний миючий засіб досить важко, для цього потрібно обполіскувати кожну тарілку по 20-30 хвилин під струменем води. Сучасна побутова хімія готова легко і просто впоратися з будь-яким забрудненням, але уявіть тільки, як тоді вона впливає на ще не зміцнілий організм малюка.

Зелена кава для схуднення: всі за і проти

Зелена кава нині набрала величезної популярності через свої властивості, що дозволяють ефективно втрачати вагу. Але, як і у всіх продуктів, у цього напою є як свої переваги, так і недоліки у вигляді побічних ефектів. Якщо ви збираєтеся приймати зелену каву щодня, вам неодмінно потрібно дізнатися про неї все.

Що потрібно знати про профілактику застуди у дітей

Осінь, дощі, прохолодний вітер і калюжі. Не встигнеш озирнутися, а дитина вже застудилася. Застуда – це скоріше збірне поняття, яке включає в себе багато хвороб на ранній стадії, в тому числі грип, ГРЗ, ГРВІ, бронхіт, фарингіт і багато іншого.

Як почистити носик дитині?

Перші дні після народження дитини особливо хвилюючі для мами. Як правильно взяти на руки новонародженого, як змінити підгузник, як годувати, як обстригти крихітні нігтики?.. стільки запитань виникає! Мама час від часу схвильовано нахиляється до малюка, перевіряючи чи дихає він, кілька разів вже перерахувала пальчики на ручках і ніжках =) І як же тривожно стає, коли із дитячого ліжечка долинає сопіння крізь забитий носик.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас