Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Ліжечка з маятником: зручно чи шкідливо?

До появи малюка в сім'ї, зазвичай, готуються заздалегідь і дуже серйозно. Особливо, коли мова йде про первістка. До повернення мами з пологового будинку все має бути готово. Одним з найбільш важливих предметів у кімнаті малюка є ліжко, тому як саме в ньому перші місяці він проводить максимальну кількість часу.

Одноразові підгузники: всі за і проти (частина 2)

Натомість, фахівці наголошують, що подразнення може швидше спричинити мокра пелюшка, в якій знаходиться дитина. Одноразовий підгузник пропускає вологу лише в одному напрямку, залишаючи сіднички сухими, вони не контактують з вологою (чого не скажеш про сіднички дитини в мокрих трусиках чи пелюшці). Є лише одна умова – потрібно вчасно змінювати підгузник, адже тривале перебування у переповненому «памперсі» дійсно може призвести до подразнень на ніжній шкірі.

Одноразові підгузники: всі за і проти (частина 1)

Тема одноразових підгузників обросла багатьма міфами. Відколи вони з’явилися на прилавках наших магазинів, почалися численні дискусії: хтось каже, що використовувати їх не можна за будь-яких обставин, хтось навпаки стверджує, що це чудовий винахід, який дуже облегшив життя мільйонів матерів, і нічого шкідливого чи небезпечного в них немає. Вас також бентежить питання: «Можна чи не варто використовувати одноразові підгузники?» - ось які аргументи щодо цього питання наводять фахівці.

Як відрізнити грип від ГРВІ

Кінець осені і початок зими – найнебезпечніший період для здоров'я нашого тіла. Це пов'язано з ослабленням організму в силу ряду факторів: зменшення кількості одержуваного ультрафіолету, зниження кількості споживаних вітамінів, переведення годинників, і як наслідок, перебудова організму на новий режим дня і т.д.

Чи потрібно дітям приймати додатково вітамін D?

Дуже часто педіатри призначають немовлятам приймати профілактично вітамін D в період з жовтня по березень. Матері зазвичай слухняно виконують лікарські вказівки, хоча дуже частото до кінця не розуміють, для чого потрібен цей вітамін, чому призначають приймати його саме в даний період і чи існує якась альтернатива таким профілактичним заходам?

Новонароджений і його сон: поради молодій мамі

Чи знаєте ви, що новонароджена дитина спить близько 16 годин на день? Звичайно, у це важко повірити молодим батькам, яким здається, що малюк вимагає їхньої уваги кожну хвилину. Насправді ці 16 годин просто розбиті на невеликі періоди по 2-4 години, які чергуються з неспанням і вдень, і вночі.

Долаємо післяпологову депресію (частина 2)

Отже, що робити, якщо депресія, все-таки завітала?

В першу чергу - не звинувачуйте себе ні в чому! Ви не одинока у своїй депресії: практично кожній молодій мамі знайомі такі дні, коли все «безнадійно погано».

Долаємо післяпологову депресію (частина 1)

Довгі хвилюючі дев’ять місяців позаду... Позаду пологи, яких Ви з трепетом і тривогою чекали. Ви вдома, малеча здорова, все гаразд… Все гаразд?..

Вітрянка: правда і вигадки

З настанням осені розпочався новий навчальний рік не тільки у школах, але і в садках. І як це часто буває: не встигла дитина звикнути до нової групи в садочку, як захворіла. Найчастіше в дошкільних закладах дітки хворіють на вітрянку.

Вітаміни… Де їх шукати? (частина 1)

«Бракує вітамінів!». Цю фразу кожен з нас неодноразово чув, і всі ми чудово знаємо ще зі школи: вітаміни – це корисно! А чи задумувались Ви над тим, для чого людському організму потрібні ті самі вітаміни? Вітаміни потрібні для життя (vita – з лат. життя), а якщо точніше сформулювати – вітаміни надають організму життєвих сил. Саме тому вищезгаданий діагноз («бракує вітамінів») ми інколи ставимо собі самі, коли відчуваємо брак життєвої енергії.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас