Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Їжа: корисно та смачно

Правильне харчування дуже важливе для розвитку дитини. Ми не тільки допоможемо вам корисно і дуже смачно годувати свою дитину, але і вам обіцяємо багато цікавого і корисного. Поради зі здорового харчування, плюси і мінуси дієт, з годування дитини і введення прикорму, приготуванню їжі з дитиною - все це ви знайдете розділі "Їжа: корисно та смачно"

Рецепт святкового торта з рулетами

Протягом року ми відзначаємо багато свят в сімейному колі: Дні народження рідних, річниці, релігійні, професійні свята... Господиня дому завжди хоче здивувати і порадувати гостей смачними і оригінальними стравами, і яким би не було меню і масштаби пригощань, класично, за традицією, - все завершується десертом, у ролі якого найчастіше виступає торт. Пропонуємо Вам рецепт смачного святкового торта, який обов'язково справить враження на Ваших гостей і своїм зовнішнім виглядом і смаковими якостями. Спробуйте!

Домашній кефір для профілактики гастриту

Гастрит – одне з найпоширеніших захворювань шлунково-кишкового тракту, що викликає запалення слизової оболонки шлунка. Хронічний гастрит виявлено, як мінімум, у половини населення розвинених країн. Для профілактики і лікування деяких форм гастриту лікарі рекомендують кефірну дієту. Однак дійсно цілющими властивостями володіє тільки «живий» кефір, а не кефірний напій, що часто зустрічається на прилавках магазинів.

Декілька слів про фреші

Літо - пора свіжих фруктів, ягід і овочів. Бажаючи максимально поповнити запас вітамінів та, відповідно, додати життєвої енергії організму, у родинний раціон ми все частіше включаємо соковиті плоди, свіжі фреші, про користь яких відомо усім. Особливо піклуємось, аби таку корисну смакоту споживали наші діти. А чи є зворотна сторона медалі у даному випадку, чи існують якісь обмеження у споживанні свіжовичавлених соків? Спробуємо розібратися.

Кабачкові ідеї

Кабачкові ідеї Кабачки заполонили прилавки – сезон відкрито! Зараз вже без зайвої перестороги можна купувати цей смачний овоч, не хвилюючись про ймовірність надмірної кількості нітратів. Тих, хто любить кабачки, порадуємо ще й інформацією про користь цього овочу: він належить до дієтичних продуктів, містить багато мінеральних речовин, вітамін С. Кабачки добре збуджують перистальтику кишківника, мають жовчогінний ефект, виводять надлишок холестерину.

Факти, які ви не знали про молочнокислі продукти

Кисломолочні продукти протягом вже тривалого часу займають важливе місце в раціоні як дітей, так і дорослих. Як відомо, ці продукти виробляються шляхом ферментації різних видів молока. Простою мовою це називається «сквашування», яке відбувається під час молочнокислого або змішаного бродіння. Отже, чи знаєте ви, що:

Літня спека: як ефективно втамувати спрагу?

Чому ми відчуваємо спрагу?

Нам хочеться пити тоді, коли в організмі зменшуються запаси рідини. У спекотні дні це відбувається особливо інтенсивно, адже в таких умовах наш організм втрачає близько 4 літрів води. Вчені вже навіть підрахували, скільки рідини нам потрібно випивати протягом дня, аби підтримувати нормальний водний баланс: 1,5 літра необхідно, коли температура доволі комфортна (близько 21°С), близько 2 літрів, коли стає більш спекотно (26°С), та 3 літри, коли вже зовсім гаряче (при 32°С). Звісно, рідина, це не лише вода, у ці літри входять і соки, чаї, супи, рідина, яка міститься у фруктах та овочах, молочні продукти, які ми споживаємо протягом дня.

Рецепти домашнього морозива

В одній з попередніх статей ми розповідали про шкоду, яку може принести споживання пальмової олії нашому організму, та про те, що саме морозиво, яке так люблять діти, - один із тих продуктів, у складі яких цей небажаний для нас інгредієнт дуже часто зустрічається.

Солодощі очима дитини

Щоб бути для діток дійсно хорошими батьками і навіть більше того – друзями, - дуже важливо розуміти їхні почуття і думки. Тому коли розмова йде про одну з найулюбленіших тем діточок – про солодощі, давайте спробуємо подивитися на неї очима самої дитини. Уявімо, що ми поцікавилися у дівчинки молодшого шкільного віку, які солодощі їй припадають до смаку... Ось що б вона відповіла:

Пальмова олія: краще уникати?

Сьогодні в нашому лексиконі побутують такі химерні терміни як «канцероген», «емульгатор», «генно-модифікований» та багато інших слів, які ще недавно були невідомими більшості людей. Нам наввипередки розповідають про страшні наслідки, до яких може призвести споживання продуктів, у склад яких входять певні речовини. Серед «підозрюваних» в неоднозначній дії на наш організм і пальмова олія. Що ж воно таке, ця олія?

Ягідний сезон: рецепти смачних і корисних літніх страв

Ягідний сезон у розпалі!

Усім відомо, що ягоди – це не лише дуже смачно, а й корисно, адже ці соковиті плоди – справжня скарбниця вітамінів та мінералів, які так потрібні нашому організму, виснаженому після довгої зими. Незамінними ягоди є при розладах шлунку, захворюваннях печінки та жовчного міхура, ожирінні, порушеннях обміну речовин та багатьох інших проблемах зі здоров’ям.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас