Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рослинна клітковина — панацея від хвороб

Рослинна клітковина — панацея від хвороб

Користь рослинної клітковини, її комплексний вплив на стан організму вже доведений багатьма дослідженнями. Зокрема, університет Otago (Нова Зеландія) на основі багаторічного дослідження запропонував оптимальну норму клітковини — не менше 25 г на добу. Саме таке дозування добре впливає на стан шлунково-кишкового тракту та серцево-судинної системи, знижує ризик розвитку цукрового діабету та онкології, забезпечує оптимальні умови для зниження та утримання ваги.

Що таке клітковина?

Рослинна клітковина — це волокна, що у високій концентрації містяться в рослинах. Вона не засвоюється організмом людини, не має калорійності, не містить поживних речовин чи вітамінів. В чому ж тоді її користь?

Існує два механізми впливу клітковини на організм:

  • розчинні волокна впливають на рівень холестерину та цукру в крові;
  • нерозчинні волокна, мов щітка, м'яко та делікатно очищують травний тракт.

Основні джерела рослинної клітковини доступні кожному: це висівки, вівсяна каша, цільнозернові крупи, сезонні овочі на фрукти. Також приймати клітковину можна у вигляді БАДів, якщо немає для цього медичних протипоказань — коліт, інфекційний ентероколіт, синдром подразненого кишківника та інші патології, що діагностує та лікує проктолог у Білій Церкві.

Як клітковина впливає на здоров'я?

Систематичний прийом клітковини у вигляді продуктів рослинного походження або БАДів — це простий та дієвий спосіб підтримувати організм та захистити його від раннього старіння та хвороб.

  • Клітковина зменшує негативний вплив окислювальних процесів, тим самим сповільнює старіння клітин.
  • Рослинні волокна покращують моторику кишківника, усувають закрепи, захищають від запалення, стимулюють відновлення мікрофлори.
  • Прийом клітковини значно подовжує відчуття ситості, тим самим захищає від переїдання. Введення її в комплексні програми схуднення цілком виправдано.
  • Введення волокон до раціону допомагає контролювати рівень глюкози в крові, протистоїть утворенню холестеринових бляшок, підтримує серцево-судинну систему.

Проктологи медичного центру «MedHealth» на основі діагностики можуть рекомендувати рослинну клітковину в якості профілактичного засобу при ризиках розвитку дивертикуліту, колоректального раку. Якщо ваша ціль — бути здоровим та активним, зверніть увагу на продукти, багаті клітковиною. Введення їх до щоденного раціону сприяє загальній детоксикації організму та прискоренню метаболізму, забезпечує оптимальний рівень енергії.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас